Index Vakbarát Hírportál

Ismét fordulathoz ért Szilágyi Liliána ügye

2023. október 23., hétfő 19:42

Szilágyi Liliána 2021 decemberében egy interjúban arról beszélt, hogy fiatalkorában az édesapja molesztálta. A vádak elhangzása után Sz. Zoltán becsületsértés miatt fogta perbe lányát. Most kiderült, hogy folytatódik a becsületsértési per, amelyben az Európa-bajnok úszónő ismét vádlott lesz.

„2005-ben elkezdte vizsgálgatni, nőiességemben változom-e, nő-e a cicim vagy a szeméremszőrzetem... Ránézett, kommentálta, volt, hogy megfogta, de ez már inkább a későbbiekben volt. Emlékeim szerint nagyon sokszor jeleztem neki, hogy nem akarom, hogy ezt csinálja” – jelentette ki Szilágyi Liliána tavaly ősszel, miután vállalta, hogy vallomást tesz a bíróság előtt.

Az úszó elmondása szerint fizikai bántalmazást ritkábban szenvedett el, annál többször kellett végignéznie azt, ahogy édesapja az édesanyját bántalmazza. „Hajtépés. Ökölütés. Hasba rúgás. Fojtogatás. Falra feltolás” – sorolta.

2017-ben aztán újabb jelentős konfliktus tört ki apa és lánya között, Liliána pedig elmondása szerint hosszú ideje először érezte úgy, eljött az idő, hogy megvédje magát. Visszaütött, rúgott, karmolt, mígnem megrémülve a következményektől inkább megadta magát a bántalmazásnak. Mint felidézte, ismét eljutott arra a pontra, talán a legjobb, ha meghal, édesapja azonban nem csillapodott, földre terítette, és ott fojtogatni kezdte.

»Megöllek, te büdös kis k*rva, megöllek, te ribanc!« – kiabálta, és igazából hagytam magam, mert az éreztem, ha ennek az egésznek vége, akkor nekem már nincs több fájdalom, nincs többé olyan élet, amit mellette éltem, illetve lehet, a húgom és az anyám meg tud menekülni ebből a helyzetből. Boldog voltam valahol, hogy az apám keze által meg tudok halni. Már kezdtem nem látni

– fogalmazott a már visszavonult sportoló.

Nem azt állítják, hogy ezek az esetek nem történtek meg

A bíróság feljelentése nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság kapcsolati erőszak vétség gyanúja miatt folytatott nyomozást Szilágyi Liliána ügyében. A hatóság végül úgy ítélte meg, hogy a fojtogatós ügyben sem állapítható meg olyan bűncselekmény, ami nem évült volna el – írja a Sportal.hu.

Liliána ügyvédje, dr. Keviczki István panaszt tett, de azt a II. és III. kerület ügyészség elutasította.

„Az általunk indítványozott bizonyításnak csak a töredékét folytatta le a nyomozó hatóság, hiába indítványoztuk csaknem másfél tucat tanú meghallgatását, és az általunk csatolt elmeorvos-szakértői véleményt sem emelték be a bizonyítékok közé. Ezek így a becsületsértési eljárásban kerülhetnek a bíróság elé. Tudtuk, hogy az esetek többségében reménytelen bármifajta felelősségre vonás az elévülés miatt, de a hatóságok sem azt állítják, hogy ezek az esetek nem történtek meg. Megtörténtek, de elévültek” – magyarázta a lapnak az ügyvéd.

Szilágyi Liliána most nem kívánt nyilatkozni. A portál Sz. Zoltánt is kereste, de mostanáig nem sikerült elérniük. Liliána pár napja a Partizánnak adott interjúban kommentálta a fejleményeket.

„Áldozatból vádlottként jelenek meg ebben az ügyben, ami azért elég vicces. Pozitívan hatott a lelkivilágomra, mert így négy-öt évvel hamarabb fejeződik be a büntetőjogi eljárásnak a menete. Az viszont felháborít, ha másvalaki van ilyen helyzetben, akkor miért nem kap nagyobb segítséget jogi úton” – mondta.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok