Index Vakbarát Hírportál

A franciák sztárúszójuk érdekében megváltoztatták az olimpia programját

2024. február 29., csütörtök 16:44

Változás történt a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek programjában, amely lehetővé teszi a franciák sztárja, Léon Marchand számára, hogy 200 méter pillangó-, és 200 méter mellúszáson is rajtkőhöz álljon.

Erről az Egyesült Államok úszóválogatottja adott hírt elsőként. Bejelentésük szerint a nyári ötkarikás játékok úszóversenyei programjában változás történt, így az új sorrendet fogják követni az amerikai válogatón is. Az ötödik versenynapon a változtatás négy versenyszámot és összesen hét előfutamot érint – köztük a női 1500 méteres gyorsúszást, amely a férfi 200 méter pillangó és a férfi 200 méteres mellúszás közé kerül a programban. 

Ez lehetővé teszi Léon Marchand, a franciák úszósztárja számára, hogy mindkét általa preferált versenyszámban elinduljon. Ennek érdekében a fiatal sportoló edzői már korábban is lobbiztak. 

Marchand a 200 méteres pillangó, a 200 méteres vegyes és a 400 méteres vegyes számok regnáló világbajnoka. 200 méter mellen még ugyan nem versenyzett korábban nemzetközi színtéren, de a 2023-as francia bajnokságon 2:06.59-es időt úszott, amely bronzérmet ért volna a világbajnokságon. Mint ismert, a 200 méter pillangó világcsúcstartója Milák Kristóf, akinek párizsi részvétele még mindig bizonytalan. 

Rovatok