Index Vakbarát Hírportál

Itt a nagy hír Milák Kristófról: eldőlt, mikor áll ismét rajtkőre

2024. március 30., szombat 10:24

Pénteken fejeződött be a magyar úszóválogatottak háromhetes melegégövi edzőtábora, amely előtt az a kérdés adott okot a bizonytalanságra, hogy ott lesz-e a Spanyolországba utazók között az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf is, vagy marad itthon, és újra az edzője nélkül folytatja a felkészülését.

A kétkedésre rácáfolva a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója végül is megjelent Ferihegyen, felült a gépre és Tenerifébe érkezve a társaival együtt munkába is állt abban a sportközpontban, amelyet egyre több ország úszói fedeznek el.

A tenerifei edzőtábor zárónapjának estéjén derítette ki az SzPress Hírszolgálat, hogy régen várt visszatérőként Milák Kristóf is rajthoz áll az április 9-én kezdődő budapesti országos bajnokságon.

A BHSE 24 esztendős sportolója tavaly áprilisban, a Kaposváron megrendezett Ob-n versenyzett utoljára, akkor a 200 pillangót ígéretes 1:52:88 perces idővel nyerte meg.

Azt most még nem sikerült megtudni, hogy a bajnokságon milyen számban, illetve számokban készül rajtköre állni Virth Balázs versenyzője, és ha túl lesz ezen az erőpróbán, akkor vajon csak az olimpiára összpontosít, vagy az Európa-bajnokság kihívásának is eleget kíván tenni.

Tenerifén Virth versenyzői közül Telegdy-Kapás Boglárka, Márton Richárd, Telegdy Ádám és Zombori Gábor keményen végigdolgozta a három hetet, Verrasztó Dávid viszont csak másfél hetet töltött a spanyolországi sportközpontban.

Rovatok