Index Vakbarát Hírportál

Olyanra készül Milák Kristóf, amire csaknem két éve nem volt példa

2024. május 23., csütörtök 19:47

Húsz hónapos szünet után indul újra nemzetközi úszóversenyen Milák Kristóf. Az Eb-re és az olimpiára készülő úszó Barcelonában és Monacóban áll rajtkőre.

Húsz hónap telt el azóta, hogy Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója (1:50.34 perces idővel) nemzetközi versenyen állt rajtköre. 

Amennyiben nem jön közbe semmi, a jövő héten Barcelonában pontot tesz hosszú távolmaradásának időszakára, számolt be az SzPress Hírszolgálat.

Milák legutóbb 2022 augusztusában, a római Európa-bajnokságon versenyzett külföldi ellenfelei társaságában, mégpedig igen eredményesen: aranyérmet nyert a 100 és a 200 pillangón, valamint a 4×200-as gyorsváltóval, majd a mesterhármas mellé 100 gyorson és a 4×100 méteres váltó tagjaként még két ezüstöt is begyűjtött.

Az olimpiai bajnok sportoló a válogatott versenyzők kéthetes törökországi edzőtáborában készül a belgrádi Eb-re, amit 33 nappal később követ a párizsi olimpia. Ez azért nagy szó, mert az áprilisi országos bajnokság után a pletykák szerint csak elvétve jelent meg a Duna Arénában, edzéseinek körülbelül a háromnegyedét magyarázat nélkül kihagyta.

Ennek az információnak viszont ellentmondanak azok a hírek, miszerint csak a csoportos gyakorlásokból nem kért, új szokása szerint egy másik uszodában azért csak edzett valamennyit, írja az SzPress Hírszolgálat.

Rovatok