Index Vakbarát Hírportál

Könnyek között jelentette be visszavonulását a kétszeres olimpiai bajnok sztár

2024. szeptember 16., hétfő 09:20

Bejelentette visszavonulását a kétszeres olimpiai bajnok japán úszónő, Ohasi Jui.

A 28 éves vegyesúszó hazai környezetben, a sagai Sunrise Parkban köszönt el a profi sporttól – kedvenc számában, 200 méter vegyesen 2:12.03-mal a második helyen ért célba, majd könnyek között mászott ki a medencéből, írja az Eurosport.

Ohasi 2017-ben robbant be a nemzetközi mezőnybe, amikor japán rekorddal ezüstérmet szerzett 200 vegyesen a budapesti világbajnokságon – az aranyérmet a hazai közönség előtt úszó Hosszú Katinka szerezte meg.

Két évvel később, Kvangdzsuban 400 vegyesen újra vb-dobogóra állhatott Ohasi, aki bronzérmet nyert Katinka és a kínai Je Si-ven mögött. Majd jött a 2021-es tokiói olimpia, ahol két aranyérmet is nyert.

A tokiói játékok után távol került az érmektől, mivel inkább a tanulmányaira összpontosított. Azért sikerült kijutnia a párizsi olimpiára, de nem tudta beverekedni magát a döntőbe 200 vegyesen, összesítésben a 12. helyen végzett.

Szerettem volna győzelemmel zárni a pályafutásom, de egy ideje nem igazán tudtam élvezni a versenyzést. Nehéz volt kezelni az érzéseimet. Sokáig küzdöttem a rajtam lévő nyomással, az idei olimpiát megelőző három évben kerestem a folytatás értelmét, végül az edzőm és a csapattársaim támogatásával sikerült kijutnom. Nagyon köszönök nekik is mindent, mert álomszerű karrierem volt

– mondta Ohasi, miután bejelentette a visszavonulását.

Japán egyetlen érmet szerzett az idei olimpián úszásban, Macusita Tomojuki lett második Léon Marchand mögött férfi 400 vegyesen, emlékeztet az Eurosport.

Rovatok