Index Vakbarát Hírportál

Kemény Dénest idehaza is köszöntötték

2011. május 9., hétfő 13:37

A Hírességek Csarnokának tagjává avatott Kemény Dénest hétfőn Budapesten köszöntötték a vízilabda-szövetség, a magyar pólót támogató főszponzor, a Vodafone, továbbá a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői.

A férfi vízilabda-válogatottal egymás után háromszor is olimpiai aranyat szerzett szövetségi kapitányt szombatra virradóra iktatták be a vizes sportok Fort Lauderdale-i panteonja (International Swimming Hall of Fame, ISHOF) halhatatlanjai közé. A hétvégi floridai ceremónián azok a díjazottak lehettek ott, akik a különböző kategóriákban egy több mint száz fős nemzetközi bizottság voksai alapján kerültek az élre. Az edzők kategóriájában megválasztott Kemény vezetésével a magyar válogatott 2000-ben, Sydneyben,aztán 2004-ben, Athénban,majd 2008-ban, Pekingben diadalmaskodott - a döntéshozók e páratlan sorozatot méltányolták szavazataikkal.

A budapesti ünnepségen Kemény Dénes elmondta, hogy roppant jólesett neki az elmúlt másfél évtizedben csapatával elért eredmények ilyesféle elismerése. Hozzátette, hogy mivel rövidesen kezdődik a felkészülés a júliusi, sanghaji világbajnokságra, csak villámlátogatásra futotta idejéből.

„Különleges megtiszteltetés számomra, hogy bekerülhettem a halhatatlanok közé - mondta Kemény Dénes.- A beiktatás is erőt ad a további munkához, biztosíthatom a szurkolóinkat, hogy játékosaimmal ugyanazzal az alázattal dolgozunk az újabb sikerekért, mint eddig.”

Beck György, a Vodafone első embere a válogatott főszponzoraként arról beszélt, hogy egész Magyarország büszke lehet az elismerésre, s hangsúlyozta, hogy abszolút jó és jogos döntés született, minek nyomán Kemény Dénes hivatalosan is bekerült a vizes sportok legnagyobbjai közé.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a három olimpiai aranyat, és a többi kiváló eredményt, így a világ- és Európa-bajnoki címeket is méltatva úgy fogalmazott, hogy hatalmas köszönet illeti Keményt és csapatát a nemzet asztalára letett teljesítményéért.

Rovatok