Index Vakbarát Hírportál

Biros: Kijött az erő, ami két éve hiányzott

2011. július 19., kedd 11:06 | aznap frissítve

Montenegro ellen nagy és értékes győzelemmel kezdte a férfi vízilabda-válogatott a kínai világbajnokságot, ez a csapat erősebb, akaratosabb, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti.

A montenegróiak a negyedik negyedben a négygólos magyar rohammal nem tudtak mit kezdeni, és ugyan volt esélyük az egyenlítésre, de a helyzetük kimaradt, így - annak ellenére, hogy volt a meccsnek olyan szakasza, amikor kétszer annyi kiállítást kaptak -11-10 lett ide.

Kemény Dénes a legvégén érezte a fáradtságot a riválison. „Nyertünk már meg mínusz kettőről negyedeket, de általában 3-0-ra, most szerencsére négy gólt lőttünk, de kaptunk egyet” – mondta a válogatott hivatalos honlapján a szakember.

„Meg kell nézni a többi mérkőzést, hogy csupán a mai meccs ajándéka volt-e ez a hülye bírói felfogás, vagy konzekvens lesz”.

A négygólos csapatkapitány, Biros Péter nem foglalkozott a bírókkal, szerinte lényegtelen, milyen körülmények közt született meg a siker, a lényeg, hogy megvan. „Még jobban összekovácsolhat ez a győzelem bennünket. Kijött az erő a végén, ami az előző két évben hiányzott. Fontos, hogy ne aludjunk bele a kazah meccsbe, emlékeztetek majd mindenkit, hogy ez egy nem úgy megy”.

Varga Dénes szerint ilyen a csapat, amelyik feláll az utolsó negyedben, Hosnyánszky Norbert szerint lesz ennél még sokkal jobb.

A kapus Nagy Viktornak voltak fontos védései, egy percig sem aggódott, bízott a sikerben. „Éreztem, hogy fizikálisan mindenképp jobbak vagyunk, pedig mínusz kettőben voltunk.”

Rovatok