Index Vakbarát Hírportál

Az lenne baj, ha most játszanánk jól

2012. január 8., vasárnap 10:09

A magyar vízilabda-válogatott szombaton 11-8-ra legyőzte a világbajnoki címvédő Olaszországot. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint úgy, hogy sok hibával játszott csapata. Az eindhoveni Eb-n kilenc nap múlva újra játszanak egymással.

„Az olaszok borzasztóan küzdöttek, vagányul játszottak. Biztos fognak sokkal jobban játszani. Remélem, hogy nem január 16-án. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat motivált volt. Egyrészt az elmúlt időszak eredményei miatt, másrészt meg ugye a siracusai meccs, a zágrábi meccs, az elkövetkezendő eindhoveni meccs miatt. Nem lehet mondani, hogy az aktuális állapotban, az aktuális összeállításban, a tréningek fáradsága mellett a meccs alatt ne adta volna mindenki a maximumát. Ez volt ma a maximumunk, szerintem ez bőven javítható."

„Elöl-hátul megint csináltunk olyan hibákat, amiket szerintem ki tudunk javítani. Emberelőnyök, rossz passzok, ilyesmi, de ahogy mondani szokták, az lenne a baj, ha most játszanánk nagyon jól. Elsősorban január második felében kell nagyon jól játszani, másodsorban meg nyáron. Szerintem ahhoz ez a mai mérkőzés, ez előtt a közönség előtt szenzációs volt és bízom benne, hogy az ilyen meccsek a magyar póló jövőjét is megalapozzák Nagyon jól jönnek télvíz idején ezek a Volvo-kupák, mert ugye kimozdul a csapat az addigi szentélyéből, azt gondolom, hogy ez így helyes" - nyilatkozta Kemény a vlv.hu -nak.

Rovatok