Index Vakbarát Hírportál

Kifulladtunk a végére, elúszott a döntő

2012. január 26., csütörtök 20:03

Az eindhoveni vízilabda Európa-bajnokságon a magyar női válogatott csütörtökön már a döntőért játszott. Az alapcélt már két napja elérte Merész András csapata, mert a négy közé jutással olimpiai selejtezős helyezést szerzett.

Mivel rögtön az első támadást sikeresen fejezte be Szűcs, vezetett a csapat, az első perc után viszont csak a negyedik negyedben, a 26. percben volt nálunk az előny. (11-10)

Eközben a világbajnok görögök három góllal is meglógtak (3-6 és 6-9), de a megfiatalított válogatott kirobbanó erőben volt és azt is elviselte, hogy a befejező negyed elejére kilenccel több kiállítást kapott az ellenfél.

A vezetés visszaszerzése azonban felemésztette az energiákat, 11-10 után már csak egy magyar gól jött, ellenben négy görög.

Így a bronzérem még meglehet, négy év után lehetünk újra harmadikok, ehhez azokat az oroszokat kell verni, akiket a csoportkörben nem sikerült.

Bujka három gólt lőtt, Szűcs Gabriella mellett Drávucznak és Keszthelyinek is voltak szép megmozdulásai.

Merész András így látta: „V alóban furcsa a kiállítási arány, de nem szeretném a játékvezetőkre fogni a vereséget. Az elején védekezési hibákat követtünk el, hagytuk elmenni őket, és bár kétszer is visszakapaszkodtunk, a nyeréshez már nem maradt elegendő energiánk. Felvállaltuk a szoros emberfogást, és vele az emberhátrányos védekezést, de ebben el is fáradtunk rendesen, pontatlanná és gyámoltalanná váltunk. A játékosaimat azonban nem akarom bántani, küzdöttek, harcoltak szívvel-lélekkel, ez ma ennyire volt elég."

Takács Orsolya, a válogatott egyik régi alapembere: „Ennyi hátrányt nem viseltünk el, nem állt össze az ehhez szükséges védelem, és a kétszeri felzárkózás eleve iszonyú energiákat vont el tőlünk. Sajnálom, nagyon jó lett volna Eb-döntőt játszani."

Görögország-Magyarország 14-12 (4-2, 3-4, 3-4, 4-2)
a magyar góldobók: Bujka, Szücs 3-3, Keszthelyi, Drávucz 2-2, Antal, Tóth 1-1

Rovatok