Index Vakbarát Hírportál

Madaras Norbert az év legjobb vízilabdázója

2013. január 17., csütörtök 14:46

A hazai sportági szövetség után a válogatott játékosok is Madaras Norbertet választották meg az elmúlt év legjobb magyar vízilabdázójának. A szavazást az idén is a válogatott honlapja (www.vlv.hu) bonyolította le, a felmérésbe bevonva valamennyi - összesen 26 - olyan pólóst, aki 2012-ben hivatalos mérkőzésen akár csak néhány percet játszott a csapatban.

Az olasz Pro Reccóban légióskodó, kétszeres olimpiai aranyérmes Madarasra heten, a Honvédból az új idényre a Szegedbe átigazolt Szivós Mártonra öten, az egriek háromszoros olimpiai bajnokára, Biros Péterre hárman voksoltak, összesen tizenegyen kaptak jelölést. A mostani győztest egy évvel ezelőtt is a legjobbnak ítélték társai.

A világ legjobb - nem magyar - vízilabdázója kategóriában a múlt esztendő első félévében még Vasas-színekben szerepelt horvát világbajnok, a Londonban olimpiai bajnok Miho Boskovic nyert. Az év gólja egyértelműen az a találat, amelyet Szivós a nyári olimpián, a csoportmérkőzésen szerzett a románok ellen úgy, hogy lábbal passzolta saját kezébe a labdát, amelyet aztán csavarral juttatott a kapuba.

2012 legnagyobb csalódása az olimpiai ötödik helyezés volt.

A magyar bajnokságban részt vevő külföldiek közül az év idegenlégiósa címet a Szeged új-zélandi pólósa, Joseph Kayes érdemelte ki, míg a külföldön játszó legjobb magyar játékos a horvát Primorje Rijeka erőssége, a pekingi olimpiai bajnok Varga Dénes szerezte meg Madaras előtt. 

Rovatok