Index Vakbarát Hírportál

Könyv jelent meg a világbajnok pólóválogatottról

2013. december 5., csütörtök 12:36

Barcelona kulisszatitkai címmel jelent meg a magyar férfi vízilabda-válogatott nyári világbajnoki sikerének emléket állító könyv. A csütörtöki sajtóbemutatón elhangzott, hogy a több mint 300 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötet szerzője, Stuber Sándor a csapat internetes oldalának szerkesztőjeként személyesen követte nyomon felkészülés közben és a különböző versenyeken a Benedek Tibor által irányított, új összetételű válogatottat.

Az összes szereplővel készített, részletező-elemző, mélyebb interjúkból kirajzolódik a barcelonai világbajnoki siker háttere úgy, ahogyan azokat a játékosok és vezetőik megélték. A személyes interjúkat egy-egy sztori követi, a kiadvány végén pedig megtalálható a válogatott idei összes meccsének jegyzőkönyve, nyilatkozatokkal, statisztikai adatokkal kiegészítve. A kötetet 16 oldalas színes fotómelléklet zárja.

Benedek Tibor, akit több játékosa is elkísért a sajtóbemutatóra, így ajánlotta a könyvet: „Ez a mű halhatatlanná tett egy szupercsapatot, amely váratlanul jutott fel a világ tetejére, és bármi történik is majd ezeknek a fiúknak az életében, nevük 2013-ban örökre összeforrott.”

Rovatok