Index Vakbarát Hírportál

Nagy Viktor formában, drámai büntetőpárbajt nyert a pólóválogatott

2014. január 14., kedd 20:49

A férfi vízilabda-válogatott szoros meccsen, döntetlen után ötméteresekkel verte Horvátországot világliga csoportmérkőzésen. Nagy Viktor világbajnoki formában védett.

Az első negyedet a horvátok nyerték, Obradovic emberelőnyből szerzett gólt, majd duplázni tudott. Szívós és Hárai kísérletei nem mentek be, végül Varga Dénes lőtte az első magyar gólt. Gyorsan jött a horvát válasz, majd a zárkózást a remekül védő Bijac kapus is megakadályozta. (3-1)

A második negyedben aztán Nagy Viktor is megmutatta, miért ő a világ legjobb kapusa. Többször védett bravúrral emberhátrányban, a negyedet gól nélkül hozta le. A magyar támadások sem igazán működtek, csak egyetlen gól született, azt Madaras lőtte (3-2).

A harmadik negyedben újra kimaradtak a magyar előnyök, négyből egy sem ment be, Sukno viszont megszerezte a negyedik horvát gólt, de Nagy újra meccsben tartotta a csapatot, két ziccert is védett. Hárai aztán végre betalált fórból (4-3).

A negyedik negyed elején Vámos egyenlített, majd újra Nagy bravújrai jöttek. Ennek ellenére újra kettővel mentek a horvátok. Vámos újra betalált, majd a végén 13 másodperce maradt a Benedek-válogatottnak, hogy döntetlenre és büntetőkre mentse a meccset. Ezt a két Varga meg is oldotta, Dániel lövésébe Dénes nyúlt bele jó ütemben (6-6).

Az öt-öt ötméteresből a magyarok jöttek ki jobbak, bár Nagy Viktor mellett a horvát Bijac is három lövést fogott. Az utolsó párban azonban Viskovic nem találta el a kaput, így elég volt, hogy tőlünk csak Szívós Márton és Varga Dániel volt eredményes. A horvátoknál csak Milakovic talált be.

„Izgalmas mérkőzés volt, ilyenek kellenek, tétmeccsek, amikor egy gól dönt a végén. Jó is, hogy nincs döntetlen, ilyenkor inkább az ötméteresek döntsenek, lesz még ilyen. Nagyon örülök, mert ez egy nagy meccs volt. A horvátok borzalmasan keményen játszottak. Tudtuk, hogy sokat fogunk hibázni, de ennek ellenére mentünk előre, pörögtünk, nagyon jók voltunk" – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.

Magyarország- Horvátország 8-7 (1-3, 1-0, 1-1, 3-2 - büntetőkkel 2-1)
a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 2-2, Madaras, Hárai 1-1, büntetőből: Szivós, Varga Dániel

Rovatok