Index Vakbarát Hírportál

Amiben Nagy Viktor a mezőnyjátékosokat is lenyomja a vízilabda-Eb-n

2014. július 22., kedd 12:30

A margitszigeti vízilabda-Európa-bajnokságon a csoportmeccsek befejeződtek, érdemes ezért néhány statisztikát alaposabban is megnézni.

A góllövőlistán nincs magyar a legjobb tíz között, jóllehet a magyar csapat az egyetlen száz százalékos eddig a férfiak mezőnyében a tornán. A listát a montenegrói Alexander Ivovic 16 találattal vezeti, jelentősen javított a hatékonyságán a grúzok elleni meccs (17-2) és az akkor lőtt hat gólja.

A két Varga testvér 9-9 gólt lőtt az eddigi meccseken. Ez az adat csak alátámasztja azt, amit a horvátok elleni 7-6-os győzelem után a játékosok mondtak. Nem véletlen az, hogy a hét gólt heten szerezték, mert a magyarok igazi csapatot alkotnak, ebből adódóan a legnehezebb ellenük védekezni, nincs egy mindig veszélyes vezér, hanem mindenkitől tartani kell.

A torna hivatalos honlapján hat különböző rangsort készítettek, ebből egyet vezet magyar. Nagy Viktor kapus az egész mezőny legjobb labdaszerzője, 14-szer halászta el a labdát, ami két okból kimagasló teljesítmény: kapusról van szó, ráadásul egy meccset teljes egészében kihagyott, a szerbek ellen végig Decker Attila védett, nem is akárhogy: 68 százalékos teljesítménnyel.

Ha focihasonlattal élnénk, ahogy Neuer a német válogatott védelme mögött jól feltalálta magát és magabiztosan söprögetett a világbajnokságon, úgy Nagy Viktor sem jön zavarba, ha ki kell mozdulnia, és a center elől el kell vinnie a labdát.

Nagy mögött a második a spanyol kapus (11 labdaszerzés van a neve mellett), majd a montenegrói Drasko Brguljan jön, a Vasas játékosa 10 labdaszerzéssel a harmadik. Tőlünk Madaras Norbert héttel a tizedik ebben az összevetésben.

Rovatok