Index Vakbarát Hírportál

Víz alatt, sunyi rúgták meg Keszthelyit, mikor ötméterest dobott

2014. július 27., vasárnap 15:15

A magyar női vízilabda-válogatott szombaton nagy küzdelemben, 10-9-re verte Olaszországot, és ezzel bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. A hektikus meccsen a harmadik negyedben Merész András csapata gólképtelen volt, de ehhez egy elég sportszerűtlen olasz megmozdulás is hozzájárult.

A harmadik negyedből már nem sok volt hátra, amikor az olaszok az elődöntő után képesek voltak újra elkövetni egy ostoba hibát: Raddichinek még öt másodperce volt a kiállításából, de visszaúszott. Amint észlelték ezt a bírók, azonnal ötméterest ítéltek, két másodperccel a negyed vége előtt.

Mocskos rúgás az ötméteresnél

Keszthelyi Rita ment elvégezni, büntetőjét azonban megfogta az egész meccsen remeklő Gorlero. Az olaszok azonban a 7-7-es állásnál mindent bevetettek. Keszthelyit három játékos is körbevette az ötméteres előtt, majd a jobb kezénél lévő pólós a víz alatt sunyi oldalba rúgta a magyar dobót. Keszthelyi azonnal tiltakozott, de a bírók nem ítéltek semmit. A játékvezetők éppen az ilyen helyzetek elkerülése miatt szokták messzire küldeni a büntetőt dobó játékostól az ellenfeleket, most azonban nem figyeltek eléggé.

A gólkirályként záró Keszthelyi nem tért ki külön erre az esetre, de azért jelezte: „Jól ismerjük az olaszokat, minden trükkjükre és eszközeikre készen álltunk. Szerintem a különbséget a 6 az 5 elleni felállások hozták. Türelmesen játszottunk, fantasztikusan türelmesen, elég hideg fejjel, hogy az utolsó passzal megteremtsük a tökéletes lövést. Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult ehhez az éremhez” – idézte a Waterpolo.hu

„Nagyon büszke vagyok magunkra, hogy innen fel tudtunk állni a negyedik negyedben. Nyilván ez a vesztes elődöntő mindenkinek a szívfájdalma, de én nagyon örülök, hogy azután a meccs után a csapatnak volt még ereje. Innen még van tovább előre, ebben a csapatban még nagyon sok van. Nem ijedtünk meg akkor sem, amikor kimaradt az ötméteres – bár szerintem jól láthatóan megrúgták Keszthelyi Ritát –, fel tudtunk állni és megnyertük a mérkőzést. Végig azt éreztem, hogy nyerni fogunk, ebben a szellemben szálltunk medencébe” – mondta Kisteleki Dóra.

Rovatok