Index Vakbarát Hírportál

Hibátlan ötméteresekkel világbajnokok az U18-as pólósok

2014. augusztus 10., vasárnap 19:57 | aznap frissítve

Hihetetlenül izgalmas végjátékban, ötből öt belőtt ötméteressel győzte le a magyar U18-as férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra Spanyolországot az isztambuli világbajnokság döntőjében, megnyerték az aranyérmet.

A meccs elején is vezettek már a magyarok, de a félidőnél már a spanyoloknak volt 3-2 az állás. Ráadásul a harmadik negyed elején is rögtön betaláltak, a következő percek pedig elsősorban a jó védekezésről szóltak. Egy időkérés után sikerült 4-3-ra feljönnie a csapatnak az utolsó nyolc perc kezdete előtt.

Folytatódott a jó sorozat, előbb egyenlített, majd négy perccel a vége előtt 5-4-re már vezetett is a magyar csapat. A spanyolok idegesen elsiettek több támadást, de még sikerült kiegyenlíteniük. A 32 perces játékidő vége előtt még mindkét oldalon volt egy-egy kapufa, de az ötméteresek döntöttek.

A spanyolok rögtön kihagyták az elsőt, a magyar fiúk viszont elképesztő magabiztosan kezdték, és úgy is folytatták, ők ünnepelhettek a vízbe ugorva, és a kapura magyar zászlót kitűzve.

A bronzmeccsen az oroszok ötméterespárbajban 11-9-re legyőzték a szerbeket.

„Én még ilyet nem éltem meg! A sírból hoztuk vissza megint. Rosszul ment az emberfór, aztán megjátszottuk azt a figurát, amit begyakoroltunk, egy baromi látványos akciót, a feladott labdát még a kapu előtt tovább ütöttük lövés helyett és utána lőttük be, ez kimozdította a csapatot a holtpontról. Fantasztikus, nagyon boldog mindenki. A fiúk egymás kezét fogják, zászló van a kezükben, én itt állok a dobogó előtt vizesen, mert persze bedobtak és ki fog mindjárt felállni a legfelső fokra??? Magyarok!" – mondta Horkai György szövetségi kapitány telefonon a VLV-nek, a magyar vízilabda-válogatott honlapjának.

Rovatok