Index Vakbarát Hírportál

Csoportelső a férfi vízilabda-válogatott

2014. augusztus 21., csütörtök 12:19

Végig kiegyenlített meccsen – a szövetségi kapitány szerint nagyon gyenge játékkal –, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból jött fel és egyenlített a magyar férfi vízilabda-válogatott az Almatiban zajló világkupában. Két győzelem után ez volt a mieink utolsó csoportmeccse és a döntetlen ellenére is az első helyen végzett.

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után nyilatkozott a vlv-nek: "Nagyon rossz játékkal, de sikerült megszerezni a csoportelsőséget. Azt mondom, hogy egy egyhetes sorozatban ez elfogadható. Ez egy jó csapat, tavaly a Vb-n döntetlent játszottunk velük, ugyanakkor ma voltak olyan hibák, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak sem csapatszinten, sem egyénileg."

A magyar együttes kedden 9-5-re verte az olimpiai bajnok horvátokat, szerdán pedig 15-9-re a házigazda kazahokat. Az A csoportban Szerbia, Montenegró, az Egyesült Államok és a Dél-afrikai Köztársaság csapata szerepel.

Ausztrália-Magyarország 8:8 (2:2, 3:3, 3:1, 0:2)

G.: Younger 3, Campbell 2, Cotterill, Roach, B. Edwards, ill. Madaras 3, Erdélyi, Bátori, Hosnyánszky, Angyal, Varga Dénes

Rovatok