Index Vakbarát Hírportál

Kifakadt az egri pólósok vezetőedzője

2014. december 20., szombat 11:02

Hiába nyert az Eger pénteken 15-6-ra a Szeged ellen az utolsó bajnoki fordulójában, a hazaiak vezetőedzője, Dabrowski Norbert nem volt maradéktalanul elégedett, igaz, nem a kilencgólos győzelem nyomasztotta.

Ha én a hatéves kislányomat kiengedem jogosítvány nélkül egy 300 lóerős Mustanggal az utcára és megöl tíz embert, azért én vagyok a felelős. De egyszerűen nem vagyok hajlandó tovább tűrni, ami a Magyar Vízilabda Szövetségben folyik. És ez sokba fog kerülni nekem, de most már ez elég. Nekem vállalnom kell a következményt azért, ha 12:4-re kikapunk a Reccótól, mert én vagyok érte a felelős. De ez számomra, ami itt történik hétről hétre, ez elfogadhatatlan. Ugyanazt az alázatot várom el mindenkitől, mint amit a saját játékosaimtól és saját magamtól. Eddig bírtam, hogy fegyelmezett legyek. Köszönöm szépen!

mondta a DigiSportnak arra a kérdésre, hogy miből adódik a feszültség a csapaton belül.

A pénteki siker előtt két nappal az Eger igen komoly vereséget szenvedett a vízilabda Bajnokok Ligájában a legjobb 12 között a Pro Reccótól, amely 12-4-re tudott nyerni Egerben, így a magyar csapat két mérkőzés után egy döntetlennel és egy vereséggel áll.

Dabrowki később elnézést kért és pontosította a nyilatkozatát a Waterpolo.hu-nak: "Természetesen elnézést kérek a Magyar Vízilabda Szövetség munkatársaitól, elnökétől a pontatlanságom miatt, nem az általános működéssel van problémám. Hogy konkrét legyek: az egyik alegységgel, a játékvezetői bizottsággal, a bíróküldéssel van gondom. A rendszert hibásnak tartom. Mint a nyilatkozatom után megtudtam, a valós problémán már dolgoznak az illetékesek, ahogy mondani szokták, úton van a megoldás. Más kérdés, jó ideje csak beszélünk a problémákról, bízom benne, most változik is valami. Ha ehhez az hozzásegíti a magyar vízilabdát, hogy én kifakadtam, akkor jó – persze, hangsúlyozom még egyszer, másként, konkrétabban kellett volna. A felelősséget természetesen vállalom."

Rovatok