Index Vakbarát Hírportál

Tornagyőztes a magyar vízilabda-válogatott

2015. február 14., szombat 20:45

A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok elleni 21-11-es siker után szombaton Horvátország olimpiai címvédő válogatottja ellen is győzött a Volvo Kupán, így már biztos, hogy megnyerte a nemzetközi tornát.

A meccsen Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata, három perc elteltével megszerezte a vezetést, majd meg is duplázta az előnyt (2-0). 

A második negyed is hazai találattal indult Német Toni sikeres húzásának köszönhetően, és bár bő tíz perc elteltével a horvátok első gólja is megszületett, Varga Dénes két lövésével 5-1-re nőtt az előny. A horvátok még a nagyszünet előtt szépíteni tudtak (5-2).

A harmadik negyed vendéggóllal indult (5-3), ám mielőtt tovább zárkózhatott volna az ellenfél, a triplázó Salamon messziről is bevette a kaput, majd Vámos Márton balkezes csúsztatásából lett gól (7-3). A horvátok is betaláltak, sőt, az utolsó negyed elején 7-5-re feljöttek. 

Mielőtt gond lehetett volna, Szivós Márton távoli gólja következett, utána pedig Német lőtt biztos kézzel a hálóba (9-5). Még egy gólra a horvátok is képesek voltak ugyan, megnehezíteni azonban nem tudták a házigazda dolgát. Győzött 9-6-ra, ezzel - a Kanada elleni zárónapi meccstól függetlenül - a magyar válogatott már megnyerte a tornát.

A szombati másik mérkőzésen az Egyesült Államok döntetlenre végzett Kanadával.

Eredmény, 9. Volvo Kupa, 2. nap:

Magyarország-Horvátország 9-6 (2-0, 3-2, 2-2, 2-2)

--------------------------------------------------  

a góldobók: Salamon 3,  Varga Dénes, Német 2-2, Vámos, Szivós 1-1, illetve Jokovic, Sukno 2-2, Loncar, Dobud 1-1  

Rovatok