Index Vakbarát Hírportál

Keszthelyi Rita talpra állította az uszodát

2015. február 25., szerda 10:24

Magyarország 13-12-re verte az oroszokat a vízilabda Világliga keddi meccsén. A két válogatott a legutóbbi Európa-bajnokság negyeddöntőjében és a világbajnokság bronzmeccsén is összefutott, mindkétszer magyar győzelem született.

Keszthelyi Rita öt gólig jutott - a világ legjobbjának is jelölték tavaly -, és mivel egy góllal nyertünk, mindegyik fontos volt, de a legszebb kétségkívül az ötödik, ami a tizenkettedik magyar volt. (Ezzel vezettünk 12-10-re.)

Keszthelyi Rita pompás csavarása

A magyar játékos a támadóidő lejárta előtt érezte, hogy azonnal lőnie kell, de ezt egy olyan tökéletes csavarral tette meg, hogy az orosz kapus reagálni sem tudott rá. Férfiaknál megszokott egy ilyen csavar, de mint Keszthelyi igazolta, a nőknél sem lehetetlen.

A magyarok ezzel a csoport harmadik helyén állnak hét ponttal a kilencet gyűjtő olaszok és a nyolc pontos oroszok mögött, a következő találkozó Olaszországban jön.

Merész András azt emelte ki a siker után, hogy megmaradt az esély a szuperdöntőbe jutásra, ami egy vereségnél elúszott volna. Csak az első helyezett biztosítja a helyét a már említett szuperdöntőben. Keszthelyi pedig csak annyit mondott, hogy jött magától ez a mozdulat, a helyzet kínálta magát.

Rovatok