Index Vakbarát Hírportál

9 góllal nyert Bukarestben a magyar vízilabda-válogatott

2015. március 17., kedd 19:58

Továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti európai selejtezőcsoportját a világligában a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely kedden a román válogatottat győzte le Bukarestben kilenc góllal.

A meccsen először a románok vezettek, onnan fordított a magyar csapat Varga Dénes és Erdélyi Balázs góljaival, az első szünetre azonban 2-2-nél vonultak el a felek, írja az MTI. 

A második negyedben négygólosra nőtt a magyar előny, miután Varga Dániel betalált, aztán Vámos Márton volt eredményes kétszer, majd 3-5 után, a nagyszünet előtt még Német Toni és Erdélyi betalált (3-7).

A harmadik negyedben lőbb Manhercz Krisztián pattintott a kapuba, majd Salamon Ferenc lőtte át a román védelmet (3-9). Hazai szépítés után Varga Dénes használt ki egy emberelőnyt (4-10).

A befejező negyedben a románok nem nagyon tudták áttörni a vendégzónát, miközben Vámos harmadszor is eredményes volt (4-11). A két Vargához hasonlóan Hosnyánszky Norbert ragasztott nagy gólt a felső sarokba (5-12). Utána Erdélyi harmadszor, majd negyedszer is betalált, kialakítva a végeredményt.     

A magyar válogatott magabiztosan nyert 14-5-re, és öt mérkőzésen szerzett 15 pontjával őrzi első helyét a csoportban, amelynek a görög és a szlovák válogatott tagja még. A csoportzáró meccset április 14-én játssza hazai pályán a magyar csapat a görögökkel

Eredmény:

világliga, európai selejtező, A csoport, 5. forduló:

Románia-Magyarország 5-14 (2-2, 1-5, 1-3, 1-4)

a magyar csapat góldobói: Erdélyi 4, Vámos 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Német, Manhercz, Salamon, Hosnyánszky 1-1

Rovatok