Index Vakbarát Hírportál

Összeállt a férfi vízilabda-válogatott a nyár feladataira

2015. június 8., hétfő 15:36

Benedek Tibor irányításával teljes kerettel kezdte meg a közvetlen felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott a nyári világversenyekre hétfőn, a Margitszigeten, írta az MTI.

A Széchy medencében a sajtó számára nyilvános edzés keretében foglalkoztatta tizennyolc jelöltjét a szövetségi kapitány, aki már e hét végén nehéz ellenfelekkel szemben tesztelheti az erőállapotot: péntektől vasárnapig a római tornán vesz részt a válogatott, ahol Olaszországgal, Horvátországgal és az Egyesült Államokkal találkozik.

Utána - június 23. és 28. között - következik a világliga nyolccsapatos szuperdöntője szintén Olaszországban, Bergamóban, majd július végén kezdődik a kazanyi vizes világbajnokság, ahol címvédőként indul a magyar válogatott. Amelyből ezúttal hiányzik két vb-aranyérmes, Szivós Márton és Decker Ádám, helyet kapott benne ugyanakkor - már a riói olimpiai csapatkeresés jegyében - több fiatal is.

"Alapvető elvárás ezen a két nagy tornán az olimpiai kvalifikáció, mert ez azt jelentené, hogy biztosan szereztünk egy érmet - vázolta a lényeget Benedek Tibor az MTI érdeklődésére. - Hiszen az első hely a világligában, és az első két hely a vb-n riói kvótát ér. Ha ez megvan, már nem szerepeltünk rosszul..."

Hasonlóképpen fogalmazott a gárda egyik legfiatalabb világbajnoka, Bátori Bence is, amikor a célokról beszélt:

"Először is szeretnék az utazó csapat biztos tagja lenni, aztán pedig érmet nyerni, méghozzá aranyat mindkét világversenyen!"

A 18-as keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok

Rovatok