Index Vakbarát Hírportál

A női pólóválogatott is elkezdi

2015. október 12., hétfő 20:44

Húszfős keretével megkezdte a női vízilabda-válogatott felkészítését a riói olimpiára vezető út feladataira az új szövetségi kapitány, Bíró Attila.

A kazanyi világbajnokságon szerzett kilencedik helyet követően Merész Andrást váltó szakvezető hétfő este a margitszigeti Hajós Uszodában az első hivatalos edzést vezényelte jelöltjeinek, akiknek az első tétmérkőzésük október 27-én lesz, amikor is Budapesten az olasz válogatottat fogadják világliga-találkozón.

"A jövő évi olimpia a cél, addig lépésről lépésre kell haladnunk - nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila. - Az első a világliganyitány lesz az olaszok ellen, akikkel szemben vissza kell szereznünk a tekintélyünket, mert a legutóbbi két meccsen vereséget szenvedtünk tőlük."

Hozzátette: szeretné, ha csapata már az első kínálkozó alkalommal, a januári belgrádi Európa-bajnokságon megszerezné a kvalifikációt a riói játékokra.

"Ha véletlenül ez az év elején nem jönne össze, akkor a tavaszi olimpiai selejtezőn kell kiharcolni a részvételt" - mondta Bíró Attila.

A női válogatott kerete:

kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (mind Dunaújváros), Illés Anna, Kisteleki Dóra, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

A világliga csoportbeosztása és a magyarok menetrendje:

A csoport:

Hollandia, Olaszország, Magyarország, Franciaország

B csoport:

Oroszország, Spanyolország, Görögország, Németország

október 27.:

Magyarország-Olaszország

november 24.:

Magyarország-Hollandia

december 8.:

Franciaország-Magyarország

február 23.:

Olaszország-Magyarország

április 12.:

Hollandia-Magyarország

május 3.:

Magyarország-Franciaország

Rovatok