Index Vakbarát Hírportál

Életem meccse? Az majd Rióban jön!

2016. január 27., szerda 15:48

Szerdán köszöntötték a múlt héten Európa-bajnoki aranyérmes női vízilabda-csapatot és az ugyanezen a tornán bronzérmes férfi csapatot.

A nők új kapitánnyal, az Új-Zélandról hazatérő Bíró Attilával vágtak neki az Eb-nek, aki mindvégig hitt bennük.

Kemény Dénes elnök kapitányválasztásai eddig jól sikerültek, hiszen Benedek Tibor rögtön világbajnok csapatot alakított ki (2013), és Bíró is megérezhette mindjárt első alkalommal a győzelem ízét (2016. január).

Adódik a kérdés, mivel készül az elnök Rióra?

„A címerünkben kilenc csillag van, ami az eddigi 9 olimpiai aranyéremre utal 1932-től 2008-ig. A címerben van még kettőnek hely mindjárt most, nagyon szívesen változtatunk rajta augusztusban” - hangzott a válasza.

Az Eb-döntőben Tóth Ildikó lőtte a két utolsó magyar gólt, ő lendítette tovább a 7-7-es döntetlenről a társulatot. Az egyik szebb volt, mint a másik.

„Nem néztem még vissza, hogy mi történt pontosan. Csak annyi biztos, hogy megnyertük a meccset. Ezt a meccset azonban az ezt megelőző 7 gól nélkül nem lehetett volna megnyerni. Csapatmunka nélkül nem megy.”

És hogy ez volt-e élete meccse a 28 éves centernek, aki mát ott volt a londoni olimpián és vb-bronzérmes 2013-ból?

„Az majd Rióban jön. A hollandok ellen úgy készültünk, hogy visszavágunk, és rendezzük a számlát az első meccs súlyosnak mondható veresége után. Nem úgy készültem rá, mint egy döntőre.”

Majd szóba hozta korábbi csapattársát, Tomaskovics Esztert, aki a 2005-ös világbajnoki döntőben három gólt lőtt, és 17 évesen berobbant a világelitbe. Sokat szokott vele beszélgetni, és köszöni neki a támogatást, nélküle talán nem lett volna meg ez a mostani két gól.

A márciusi olimpiai selejtezőtorna sorsolását megnézte, és kíváncsian várja, milyen eredmények lesznek majd Hollandiában, március elején. És nagyon örül neki, hogy már páholyban vannak, nem kell izgulniuk, és csak ellenfélre várnak.

Az Egyesült Államok, Kanada, Olaszország, Hollandia, Görögország, Oroszország, Spanyolország hetesből négy mehet csak az olimpiára. A negyeddöntőnek tehát hatalmas feszültsége lesz, mert a vesztes lemarad az olimpiáról.

Rovatok