Index Vakbarát Hírportál

Óriásit küzdve, hatalmas végjátékkal jutott tovább a női pólóválogatott

2018. július 23., hétfő 19:55

A magyar női vízilabda-válogatott Olaszországgal találkozott a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Szinte végig az olaszok vezettek, de a magyar csapat összekapta magát, és óriási hajrával megnyerte a mérkőzést. 

Nem kezdtek jól a magyarok, az első negyed után 3-1-re az olaszok vezettek, nagyon nem találta a ritmust Bíró Attila csapata. A második negyed már jobban sikerült, egy gyors gólváltás után Keszthelyi, Parkes és Gyöngyössy is betalált, ezzel átvette a magyar csapat a vezetést.

A harmadik negyedben aztán megint jött a tanácstalanság, az olaszok visszaadták a 4-1-es második negyedet és már ők vezettek 8-6-ra. Nem úgy tűnt, hogy összejöhet a fordítás, pláne, hogy egy gyors magyar gólra rögtön válaszolt Olaszország. Bíró válogatottja azonban felszívta magát az utolsó percekre, 9-7-es állásnál kétszer Szilágyi, fél perccel a vége előtt pedig Keszthelyi szerzett parádés gólt. 

A vége azonban így is szorosabb lett a kelleténél: 18 másodperccel a lefújás előtt ötöst kaptak az olaszok, Gangl Edina azonban érezte a jobboldalt és elképesztően nagy bravúrral fogta a büntetőt, megnyerve csapatának a negyeddöntőt.

Az elődöntőben a Németországot 22-2-re legyőző Hollandiával játszik a csapat, szerdán 17 órakor.

Női vízilabda, negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 10-9

Nyitókép: Az olasz Roberta Bianconi (középen) és Illés Anna Krisztina a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a negyeddöntőbe jutásért játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2018. július 23-án. (Illyés Tibor/MTI)

Rovatok