Index Vakbarát Hírportál

Háromgólos hátrányból felállva nyertek Európai Szuperkupát a dunaújvárosi pólósok

2018. november 10., szombat 15:15

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk-Graphics női vízilabdacsapata szombaton megnyerte az Európai Szuperkupát. Mihók Attila LEN Kupa-győztes csapata jelentős hátrányból állt fel a meccs végére, és végül ötméteresek után legyőzte az orosz Kirisi Euroliga-címvédő együttesét. A magyar pólósok sikerének értékét tovább növeli, hogy a meccset idegenben játszották.

Az MTI beszámolója szerint a dunaújvárosi csapat szinte az egész mérkőzésen hátrányban volt, a zárónegyedben pedig kétszer is szinte kilátástalan helyzetbe, háromgólos hátrányba került a hazai csapattal szemben. Végül azonban az utolsó percre fordulva a magyar csapat döntetlenre mentette az állást, Vályi Vanda 59 másodperccel a vége előtt lőtt góljával.

A dunaújvárosiak a mérkőzés során végig hatalmas lelkierőről és fegyelmezettségről tettek tanúságot. Hiába tűnt úgy egészen a zárónegyedig, hogy a Kirisi szinte verhetetlen, kivárták, amíg ellenfelük a meccs végéhez közeledve hibázni kezdett, és ki is tudták használni az adódó lehetőségeket. Az ötméteresek során már a magyarok voltak lelki fölényben, és meg is nyerték a párbajt, ezzel megszerezve a csapat történetének első Európai Szuperkupáját.

Óriási siker ez ennek a kis egyesületnek

– nyilatkozta Mihók Attila vezetőedző az mvlsz.hu honlapjának. A szakember a mérkőzés rövid értékelésében az ellenfélről is nagy elismeréssel beszélt, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy csapata megdolgozott az eredményért.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kirisi remekül védekezett, nehéz volt rajtuk fogást találni, egészen a negyedik negyedig nem is sikerült. Ekkor ők elhibázták a lehetőségeiket, mi azonban rengeteget úszva dolgoztunk meg a helyzetekért, s ezeket sikerült is gólra váltanunk, így visszajöttünk a meccsbe, és meg is tudtuk nyerni."

Eredmény, Női Európai Szuperkupa:

A magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 3, Garda, Menczinger, Vályi 2-2, Ziegler, Mahieu 1-1

Rovatok