Index Vakbarát Hírportál

Könnyű győzelemmel rajtolt a pólóválogatott az Európa-kupában

2019. április 5., péntek 17:37

A magyar férfi vízilabda-válogatott simán, 11-7-re nyert Montenegró csapata ellen az Európa-kupa zágrábi nyolcas döntőjében.

A negyeddöntős meccsen Montenegró szerzett vezetést, Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata azonban hamar válaszolt, és 2-2 után a két balkezes, Zalánki Gergő és Vámos Márton bombagóljaival 4-2-re elhúzott, írja az MTI.

A második negyedet Varga Dénesnek a jobb felső sarokban landoló távoli lövése vezette fel, 5-3 után pedig Manhercz Krisztián pattintott távoli lövése ment be (6-3). De Montengró feljött 6-5-re a félidő vége előtt.

A harmadik negyed 1-1-et hozott, a magyar csapatban Varga lőtt távoli gólt.

A negyedik negyedben Varga harmadszor talált be messziről (8-6), majd Zalánki következett: miután büntetőt rontott, látványosan javított, távolról bombázott védhetetlenül a hálóba (9-6). A vetélytárs teljesen elbizonytalanodott, a kegyelemdöfést Pohl Zoltán adta meg, aki közelről húzta a kapuba a labdát, 10-6 lett a magyaroknak, míg a 11-7-es végeredményt Bátori Bence állította be.

A magyar válogatott utoljára 2017 nyarán verte Montenegrót, így a továbbjutás mellett lélektanilag is fontos győzelem volt ez.

Az elődöntőben a magyar csapat Olaszországgal játszik. ami 11-9-re verte az orosz válogatottat.

Eredmények, negyeddöntő:

a magyar góldobók: Varga 3, Zalánki 2, Sedlmayer, Hárai, Vámos, Manhercz, Pohl, Bátori 1-1

Rovatok