Index Vakbarát Hírportál

Elkerülte a szerbeket a Világligában a pólóválogatott

2019. június 20., csütörtök 17:50

A férfi vízilabda Világligában Magyarország a keddi Kanada elleni váratlan vereség (9-10) után győzelmi kényszerbe került. A spanyolok ellen döntetlen (11-11) után ötméteresekkel nyert Märcz Tamás csapata (15-12), így a harmadik ellenfél, Japánnal szemben egy győzelem kellett ahhoz, hogy a nyolc között elkerüljük a házigazda, és nagy favorit szerbeket, akik a másik csoportot megnyerték.

A magyar válogatott legnagyobb ászai itthon maradtak, így Nagy Viktor, Vogel Soma, Angyal Dániel, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő

A japánok egészen speciális stílusban játsszák a sportágat, nagyon sokszor tudnak vezetni rendezetlen védelem elleni támadásokat, mert kifejezetten gyorsak. Kanadát például 17-7-re verték.

A mieink két gyors góllal kezdtek, Német centerből, Bátori ötösből volt eredményes. Az előny azonban bő egy perc alatt elolvadt, Arai és Inaba egyenlített. A negyed végére 3-3 lett az állás, és Kardos kapus védéseivel sikerült tartani egyáltalán a döntetlent.

A második negyedben már a japánok vezettek, kétszer is, az ötödik góljuk kifejezetten szépre sikeredett emberelőnyben, levitték a kötélig a labdát, miután becenterezték, és Inaba egy méterről a kapuba passzolta.

5-4 után Erdélyi és Német vette kézbe a meccset, előbbi középről találta meg a helyet a kapus feje felett, utóbbi befordult, és egy finom mozdulattal juttatta a hálóba a labdát két méterről.

A félidőre viszont nem sikerült előnyt szerezni, 6-6 lett.

A nagyszünet után Pásztor Mátyás duplája jött, Német Toni pedig már 9-7-re módosította az állást, az első percek után lett ismét kétgólos a különbség. Inaba ezen szűkített egyet.

A zárónegyedben újra Német percei következtek - nagyon élt, és maximálisan kihasználta, hogy fizikailag sokkal erősebb az őrzőinél -, és máris 11-8 volt az előny. A balkezes Kállay Márk első gólja után megnyugodhatott a csapat, mert hat perccel a vége előtt kialakította a legnagyobb különbséget. Bedő találata már azt jelentette, hogy öt góllal vezetünk.

Pénteken 15 órától Ausztrália az ellenfél a nyolc között.

Rovatok