Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a címvédő Fradi a vízilabda BL-ben

2020. december 16., szerda 18:22

A címvédő FTC-Telekom szerdán vereséget szenvedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek budapesti tornáján: a zöld-fehér együttes 10–7-re maradt alul az olasz Bresciával szemben.

A Duna Arénában zajló viadal második játéknapjának második összecsapásán Varga Zsolt vezetőedző csapata nem találta olasz riválisának ellenszerét. Különösen támadásban kezdett rosszul, így a második negyed közepén már 5–1-es hátrányban volt.

Szívós munkával a harmadik negyedben egygólos különbségre zárkózott fel az FTC (6–7),

de a játékrész hajrája az olaszoknak sikerült jobban, akik 9–6-tal vághattak neki a záró felvonásnak. Mivel a negyedik játékrész csak egy-egy gólt tartogatott, nem hozott fordulat a végjáték.

A második mérkőzésén is győztes Bresciában nyolc játékos szerezte a tíz találatot, a kedden magabiztos győzelemmel kezdő Ferencvárosban ezúttal hatan lőtték a hét gólt.

Varga Zsolt csapata csütörtökön a Hannover elleni találkozóval zárja szereplését a budapesti csoportkörben.

Az A csoport nyitányát Rómában rendezik, a csoportküzdelmek második szakaszát márciusban, a harmadikat áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3–5-én Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból az első négy, a B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport (Duna Aréna):
Brescia–FTC-Telekom Waterpolo 10–7 (3–1, 2–1, 4–4, 1–1)
a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz 2, Constantin-Bicari, Jaksics, Jansik, Zalánki, Varga 1-1

később:
Jadran Herceg Novi–Waspo Hannover 19.00

korábban:
Barceloneta (spanyol)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 17–5 (5–0, 4–2, 5–3, 3–0)

(MTI)

Rovatok