Index Vakbarát Hírportál

Második lett a női pólóválogatott a világliga szuperdöntőjében

2021. június 19., szombat 21:00

A magyar válogatott ezüstérmet nyert a női vízilabda világliga athéni szuperdöntőjében: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a szombati fináléban 14–8-ra kapott ki az olimpiai és világbajnok amerikai csapattól.

A papírforma alapján nem sok esélye volt a magyar csapatnak, hiszen ellenfele hosszú évek óta gyakorlatilag verhetetlen, ezen a tornán az eddigi „legszorosabb" mérkőzését a görögök ellen játszotta, amikor is 17–9-re diadalmaskodott. Az sem növelhette a magyarok önbizalmát, hogy a gárda nemrég két hetet Kaliforniában edzőtáborozott, ahol négyszer játszott az amerikaiakkal, és ezeken a találkozókon sorrendben 14–9-es, 14–7-es, 12–6-os és 12–7-es vereséget szenvedett.

Az elején ugyan a tengerentúliak három találattal elhúztak, de a folytatásban Bíró Attila tokiói olimpiára készülő csapata többször felzárkózott egyre, kettőre. A negyedik negyed 9–7-ről indult, majd Keszthelyi góljával 9–8-ra módosult az állás. A hátra lévő öt percben viszont az amerikaiak még ötször voltak eredményesek.

A döntőbe jutással egyébként a magyarok kiharcolták a jövő évi, fukuokai világbajnokságon való indulás jogát.

A magyar női válogatott – amely a 2016-os Európa-bajnokság óta először döntőzött világversenyen – története második érmét szerezte a világligában, 2004-ben ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel.

Az amerikai válogatott az eddig megrendezett 17 világliga-döntőből tizennégyen diadalmaskodott, és sorozatban a hetedik sikerét aratta.

Női világliga, szuperdöntő (Athén), döntő:
Egyesült Államok–Magyarország 14–8 (4–2, 2–1, 3–4, 5–1)
gólszerzők: Seffens 4, Fattal, Musselman 3-3, Fischer 2, Hauschild, Williams 1-1, illetve Keszthelyi, Leimeter, Gurisatti 2-2, Antal, Rybanska 1-1

(MTI)

Rovatok