Index Vakbarát Hírportál

A Debrecen sem vállalja a jövő évi élvonalbeli részvételt

2023. május 12., péntek 09:42

A Debrecen megnyerte a másodosztály küzdelmeit, ám a klubvezetés jelezte, hogy nem vállalja az indulást a férfi vízilabda-élvonalban – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A vlv.hu szaklap híre szerint az ob I/B-t 25 győzelemmel és 1 vereséggel záró DVSE-Master Good csapata csütörtök este gazdasági okokra hivatkozva lépett vissza az élvonaltól.

Az egyesület zavartalan működése érdekében kénytelenek voltunk meghozni ezt a fájó döntést. A másodosztályú együttes és az utánpótláscsapatok versenyeztetése továbbra is biztosított, minden olyan bajnokságban elindulunk a következő szezonban is, ahol ebben az évben részt vettünk

– áll az együttes közleményében. Becsky István klubelnök arra is kitért, a jövőben azért dolgoznak, hogy hasonlóan kimagasló felnőtteredmény esetén tudják majd vállalni az élvonalbeli indulást.

Az már korábban kiderült, hogy a második helyen végző Invictus csapata sem vállalja az első osztály, így az ob I-es mezőnynek nincs kiesője, a Szentesnek nem kell osztályozót játszania, és a KSI szintén bent marad – összegezte a helyzetet az MTI.

Rovatok