Index Vakbarát Hírportál

A címvédővel játszanak női pólósaink a világbajnokság negyeddöntőjében

2024. február 10., szombat 13:24

A papírformának megfelelőn a címvédő és Európa-bajnok holland válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a nyolc között a dohai világbajnokság női vízilabdatornáján.

A hollandok – akik az olimpiai bajnok amerikaiak mögött végeztek csoportjukban, ezért kellett már a negyeddöntőbe jutásért is játszaniuk – a kínaiakat győzték le szombaton a vártnál szorosabb meccsen 16-14-re.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese legutóbb január 6-án, az Eindhovenben rendezett Európa-bajnokság csoportkörében csapott össze riválisával, a végső győztes házigazdák akkor 14-11-re diadalmaskodtak.

A negyeddöntőt hétfőn, magyar idő szerint 17 órától rendezik, írja az MTI. A magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés, a dohai világbajnokságon az utolsó két indulási jog talál gazdára.

A magyar játékosok felkészülésképpen szombaton Dohában az olimpiai bajnok amerikaiakkal kétkapuztak.

„Ők is régen játszottak már jó csapatok ellen, velünk ellentétben nekik nem volt egy olyan tornájuk, mint nekünk az Európa-bajnokság. Szeretnek velünk játszani és mi is velük, jó dolog, hogy a három szünnapunkban be tudtunk iktatni egy ilyet. Próbáltuk azokat a dolgokat gyakorolni, amit eddig csináltunk, valamint néhány olyat, amit a csoportkörben még nem használtunk, de nem sütöttünk el mindent, arra az esetre, ha még találkoznánk” – nyilatkozta az MTI-nek az edzést követően Gurisatti Gréta.

A magyar csapatnak 2019 és 2022 között volt egy hosszú veretlenségi sorozata a hollandokkal szemben, ebben az időszakban a trieszti olimpiai selejtezőben, a tokiói játékok negyeddöntőjében, vagy éppen a 2020-es Európa-bajnokság bronzmeccsén is legyőzte riválisát, Gurisatti szerint egyvalami mindegyik találkozóban közös volt:

„Ezeken a meccseken mindig volt egy olyan fordulópont, amikor éreztük, most egy gól vagy egy jó védekezés eldöntheti az összecsapát. Ezeket a párharcokat ilyenkor rendre megnyertük és sikerült mentálisan föléjük kerekednünk. Sokszor el tudtuk érni, hogy veszekedjenek egymással, több játékossal is együtt játszottunk, ismerjük azokat az arckifejezéseket náluk, amik arra utalnak, hogy most kell még egy gól ahhoz, hogy megtörjük őket."

A hollandok a csoportkörben kikaptak az olimpiai bajnok amerikaiaktól, most pedig kissé nyögvenyelősen verték Kínát: „Talán ez egyfajta mentális nehézséget jelenthet nekik a folytatásban, és ha mondjuk az első két negyedben intenzív játékkal kezdünk, akkor könnyebben ki lehet őket billenteni az egyensúlyból” – fogalmazott Gurisatti, aki elárulta, jó a hangulat a csapatnál, a szünnapok alatt is különprogramokat tartanak.

Vizes világbajnokság

Doha

Női vízilabda

A 13-16. helyért:

A negyeddöntőbe jutásért:

Később:

Rovatok