Index Vakbarát Hírportál

Balázsi Levente

Már Nógrádban is láttak medvét Már Nógrádban is láttak medvét

Az egyik település határában figyeltek fel a nagyvadra.

1 órája

Halálos baleset Nagykőrösön

A balesetet okozó sofőrrel szemben alkoholtesztet is fújattak, ami pozitív lett.

2 órája

Húsz perc helyett még mindig csak óránként jár a tram-train Húsz perc helyett még mindig csak óránként jár a tram-train

Egyelőre azt sem lehet tudni, meddig lehet ingyen közlekedni rajta.

2 órája

Joe Biden amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az iskolák, óvodák, kórházak és múzeumok támadásával próbálja meg „eltörölni a föld színéről az ukrán kultúrát és identitást” – írja a The Washington Post alapján az Unian ukrán hírportál.

Az egyetlen cél (Oroszország támadásainak) a kultúra elpusztítása. Ez közvetlen támadás a jogállamiságon alapuló nemzetközi rend alapelvei ellen

– jelentette ki Biden az amerikai haditengerészeti akadémia végzős osztálya előtt elmondott pénteki beszédében. 

Összesen 187 menekültet fogadtak pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai a társszervekkel együttműködve – közölte a rendőrség.

A 187 érkező közül 67 gyermek volt, akik vonattal érkeztek Budapestre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatok ellátásában a Budapesti Polgárőr Szövetség is támogatást nyújt. 

Az elhúzódó ukrajnai háború súlyos biztonsági kockázatot jelent, emellett súlyos gazdasági következményekkel is jár – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a közszolgálati televízió péntek esti műsorában.

Bakondi György a gazdasági kockázatok közül kiemelte a „több tekintetben is végiggondolatlan” európai embargókat, a búzaszállítások elmaradását, valamint a gazdasági kapcsolatok folyamatos leépülését.

Hangsúlyozta: a magyar kormány politikájának fő célja, hogy az ország távol maradjon a háborús konfliktustól, és ne a magyar emberek fizessék meg az árát mindannak, amit a háború vagy a szankciós politika előidéz.

Rovatok