Index Vakbarát Hírportál

Balázsi Levente

Elkészült a királyi családról a portré, a bennfentes szerint Harryék számára nincs visszaút Elkészült a királyi családról a portré, a bennfentes szerint Harryék számára nincs visszaút

A képpel a monarchia jövőjének biztosítását szimbolizálták, de a fiatalabbik herceg nincs rajta.

tegnap, 14:18

KSH: Már több mint félmillió háztartásban kitöltötték online a népszámlálási kérdőívet KSH: Már több mint félmillió háztartásban kitöltötték online a népszámlálási kérdőívet

Több mint 1,3 millió személyi kérdőív érkezett be.

tegnap, 13:54

Nem létező rokona ügyvédi segítségét ajánlotta fel, csalás miatt emeltek vádat ellene

Börtön- és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

tegnap, 12:55

Mintegy 4 millió rubeles (több mint 27 millió forint) pénzbírságot szabott ki a Twitch streamingszolgáltatóra az egyik orosz bíróság, mert nem távolított el egy interjút, amelyet egy ukrán politikai személlyel készítettek – számolt be a The Guardian

Az orosz hatóságok indoklása szerint az interjú megsértette a hamis információkra terjesztésére vonatkozó törvényeket. 

A Twitch egyelőre nem reagált a döntésre. 

Ukrajna még a tél előtt több kulcsfontosságú katonai célt képes lesz elérni, amivel megerősítheti pozícióját az orosz erőkkel szemben. Minderről Celeste Wallender, a Pentagon nemzetközi biztonsági kérdéseket felügyelő tisztségviselője beszélt.

Az Unian a Reuters alapján arról ír, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt időszakban a herszoni, a harkivi, valamint a donyecki régiókban is sikereket értek el.

Wallender a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának adott interjúban azt is megjegyezte, hogy Ukrajna céljai közt szerepel az oroszok visszaszorítása a Dnyeper nyugati partján, a Herszon régióban.

Összesen 5263 fő lépett be Magyarország területére hétfőn az ukrán–magyar határszakaszon. A román–magyar határszakaszon belépők közül 4980 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 165 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Rovatok