Index Vakbarát Hírportál

Buzna Viktor

Agilis politikai kinevezettet küldött Tajvan Budapestre Agilis politikai kinevezettet küldött Tajvan Budapestre

Liu Si-csung személyében először küldött Tajpej politikai megbízottat Budapestre.

december 3. 12:17

Megkerülhető a magyar–lengyel vétó, de nincs rá nagy esély Megkerülhető a magyar–lengyel vétó, de nincs rá nagy esély

Nem bölcs lépés a költségvetési vita közepén botrányokba keveredni, véli az Indexnek nyilatkozó szakérő.

december 3. 11:59

Merkel utódja már távolságot tarthat Kínától Merkel utódja már távolságot tarthat Kínától

A Kínába irányuló évi százmilliárd eurós német export az EU-kivitel több mint felét teszi ki. Óriási a tétje, merre fordul 2021-ben Berlin.

november 26. 22:09

Már lehet fogadni a 2024-es elnökválasztás demokrata befutójára, ahol nem a most elnöknek választott Joe Biden, hanem alelnök-várományosa, Kamala Harris a favorit. A fogadóirodáknál jelenleg Harris nyereményszorzója 250, míg Bidené 700,

vagyis az 56 éves politikusnőt jóval esélyesebbnek tartják Bidennél.

A listán izgalmas a korábbi first-lady, Michelle Obama neve, illetve a Demokrata Párt balos szárnyának két közismert alakja, Bernie Sanders és Alexandria Ocasio-Cortez is. 

Már az elnökválasztási kampány során pedzegették, hogy a most 78 éves Biden aligha töltené ki négy éves elnöki ciklusát, ezért valójában Kamala Harrisnek készíti elő a terepet. 

Átvette a vezetést Georgia államban Joe Biden demokrata jelölt, aki jelenleg 917 szavazattal vezet Donald Trump előtt.

Ez azért fontos, mert korábbi elemzések szerint egy demokrata siker az államban végleg szertefoszlathatja a republikánus elnök újraválasztási reményeit.

Állítólag a közelgő vereség hírére megtört az egység a Republikánus Párton belül, sokak már elengednék Donald Trump kezét. Erről a Sky News számolt be cikkében, a brit hírportál szerint egyes konzervatívoknál Trump demokráciát aláásó megjegyzéseivel húzta ki a gyufát. Több, magas beosztású republikánus is nyilvánosan szólogatott oda Trumpnak. Idézik Adam Kinzinger konzervatív kongresszusi képviselő és Larry Hogan republikánus kormányzó tweetjét is, akik nyilvánosan keltek ki Trump szavazatszámlálás során tett, nagy nyilvánosságot kiváltó megjegyzései ellen.

 

 A Sky News szerint ezekre a kiszólogatásokra reagált tweetjében Eric Trump, Donald Trump fia azt írta:

Hol vannak a republikánusok? Legyen egy kis gerincetek, ne nézzétek tétlenül ezt a csalást!

 

A Sky News ugyanakkor megjegyzi, a Republikánus Párt bázisába nagyjából 70 millió szavazatot hoz maga az elnök, akiket a konzervatívok már kevéssé szívesen engednének el.

Rovatok