Index Vakbarát Hírportál

Gábor Zoltán

Néhány évre lehetünk a halhatatlanságtól Néhány évre lehetünk a halhatatlanságtól

Sokkoló víziót vázolt fel az egyik legelismertebb jövőkutató.

tegnap, 20:20

Szem nem marad szárazon az LG gamer monitorától Szem nem marad szárazon az LG gamer monitorától

Megnéztük, hogy mit tud az LG 32GQ950!

március 21. 20:25

Sorra zárnak be a boltok: a világ egyik leggazdagabb utcáját is utolérte a válság és az infláció Sorra zárnak be a boltok: a világ egyik leggazdagabb utcáját is utolérte a válság és az infláció

Üresen kongó üzletek fogadják a vásárolni vágyókat.

március 19. 13:47

Írhatnánk, hogy meglepődtünk, de ez nem lenne igaz, az indai RRR betétdala, a Naatu Naatu ugyanis az elmúlt hetekben egyszerűen letarolta az internetet, nemrégiben pedig még egy Golden Globe-díjat is bezsebelt, ugyancsak a legjobb betétdal kategóriában. A zenéért M.M. Keeravani, míg a dalszövegért Kanukuntla Subhash Chandrabose felelt, kiknek egyaránt ez volt az első jelölésük, a kezdők szerencséjével élve pedig azt egyből szoborra is tudták váltani.

Elizabeth Banks a színpadra menet majdnem elesett, mivel megbotlott a ruhájában, majd a hangja is elment, miközben bejelentette a legjobb vizuális effektusoknak járó díjat – egy medve társaságában. 

Bejött a papírforma, James Cameron nagy visszatérése, az Avatar: A víz útja kapta ugyanis a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-díjat. A film látványvilágán Richard Baneham és Joe Litteri is dolgozott, előbbinek ez a második, míg utóbbinak az ötödik aranyszobrocskája. Baneham korábban az első Avatar-film miatt kapott elismerést, míg Litteri az Avatar, a King Kong, A Gyűrűk Ura: A két torony, illetve A Gyűrűk Ura: A király visszatér című filmek miatt. A projektben Eric Saindon és Daniel Barrett is részt vett, akik korábban ugyan kaptak már jelölést, de díjat még soha.

Christian M. Goldbeck és Ernestine Hipper bezsebelték életük első Oscar-díját, a filmakadémia ugyanis úgy döntött, hogy a netflixes Nyugaton a helyzet változatlannak adják a legjobb látvány- és díszlettervezésért járó Oscar-díjat. Előbbiért egyébként Goldbeck, míg utóbbiért Hipper felelt.

Rovatok