Index Vakbarát Hírportál

Gedei Norbert

Úton vannak haza a Kazahsztánból kimentett magyarok, egyikük kint marad Úton vannak haza a Kazahsztánból kimentett magyarok, egyikük kint marad

Hat magyar állampolgárt mentettek ki családtagjaikkal a zavargások sújtotta országból.

január 10. 11:10

Gonosz cowboyt és feltámasztott musicalt díjaztak a Golden Globe-on Gonosz cowboyt és feltámasztott musicalt díjaztak a Golden Globe-on

Ezúttal nem volt vörös szőnyeg, elmaradt a sztárok partija.

január 10. 06:11

Szolnok és Újszász között videózták le a fekete párducot Szolnok és Újszász között videózták le a fekete párducot

Both Zoltán vadállatbefogó kapta a felvételeket.

január 9. 18:16

A modern olimpiák első dokumentált doppingesete az 1904-es St. Louis-i olimpián történt. A maratoni futás győztese, az amerikai Thomas Hicks sztrichninnel és brandyvel melegített a start előtt, ráadásul repetát is kapott az edzőjétől, mivel az egyébként halálos méregből egy milligramm meg se kottyant neki.

A célvonalnál összeesett, és nem a végkimerültségtől. Bár nem ő ért célba elsőként, mégis aranyérmes lett, mert a riválisát kizárták, miután kiderült róla, hogy ő ugyan nem doppingolt, de

a táv jelentős részét autóval tette meg.

A doppingot sosem sikerült kiirtani az olimpiákról, csak a módszerek finomodtak. Az egyetlen doppinghoz köthető olimpiai haláleset az 1960-as római játékokon történt, amikor a dán kerékpáros, Knud Enemark Jensen leesett a biciklijéről, és nem sokkal később meghalt. Kiderült, hogy amfetamin volt a szervezetében.

A 2004-es athéni játékokon napi ezer ingyenes óvszer fogyott el az olimpiai faluban, 2012-ben Londonban pedig 150 ezer óvszerrel várták a kvótát szerzetteket a szervezők. A csúcsot természetesen Rióban állították fel, ott öt éve 450 ezer darabot osztottak ki. Indokolt volt az elővigyázatosság, és ezt kiválóan megmutatta a brazil Ingrid Oliveira–Giovanna Pedroso műugró párosának botránya. A duó azután lett utolsó a női szinkrontoronyugrás döntőjében, hogy a megmérettetés előtti éjszakán Indgrid kidobta társát közös szobájukból, hogy egy kenussal szexelhessen.

Japán azonban nem akar a versenyek alatt egymásnak eső sportolókat látni, plusz ez a koronavírus-járvány miatt sem javallott, így nemes egyszerűséggel betiltották a szexet az olimpiai faluban.

Mintha ez olyan egyszerű lenne.

A szervezők eszköztára kimerül a kijárási korlátozásban – aki volt koleszos, tudja, hogy ez mekkora visszatartó erőt jelent – és a papírágyakban, amelyekről pedig bebizonyosodott, hogy igenis szexállók:

 

Biztos, ami biztos, azért 150 ezer óvszert Tokióban is kiosztanak, de csak akkor kapják majd meg a sportolók a fejadagjukat, amikor távoznak az olimpiai faluból.

Az amerikai First Lady is megjelent az olimpia megnyitóján. Jill Bidennek ez az első külföldi látogatása férje megválasztása, 2020 novembere óta, amelyre nem az elnökkel együtt utazott. Emmanuel Macron francia elnök tartotta szóval, amíg el nem kezdődött a ceremónia.

Tokióban 600 amerikai sportoló versenyez, akik közül 200 vehet részt a megnyitón. Jill Biden több eseményen is ott lesz nézőként, először az USA-Mexikó softball-meccset izgulja majd végig.

Rovatok