Miközben az eredményekre várunk, odasétáltunk a SIRHA kiállítás VIP részében a magyar standhoz. Ez a kiállítás ugyanaz, mint otthon Budapesten, a szakma legnagyobb presztizsű expoja. A vendéglátóipar teljes spektrumát lefedi a konyhai nagygépektől a séfkabátokon keresztül az extra minőségű nyúlhúsig. Ennek a kiállításnak a keretében kerül megrendezésre a Bocuse d'Or döntő.
A magyar stand azért van jelen itt Lyonban, mert a pár hete kiderült, hogy Magyarországon rendezik ismét a Bocuse d’Or európai döntőjét. Ennek megfelelően szokás, hogy a rendező országok képviselik magukat egy standdal a SIRHA kiállításon.
A magyar standon széles hazai bor- és egyéb italválaszték mellett az alábbi ételeket kóstolhatják a vendégek:
- Kacsamájterrine, almachutney, – a Made in Hungary magyar kampány utóélete Lyonban – hozzá Sauska 2017 ötputtonyos aszú. Klasszikus kacsamájterrine ízvilág, amit a chutney szájban szépen felfrissít kellemes fűszerességével, benne mustármaggal, gyömbérrel, citrommal és lime-mal – csupa üdítő ízekkel. A koronát a könnyed, jóivású, megfelelő savkészletű aszú teszi fel a szájban az ételre. MIndenképpen együtt kell kóstolni!
- Gulyás – Széll Tamás verziója, amit a Stand25-ben kósolhatunk mindig – sűrű, komoly paprikaízű alföldi gulyás, tehát a burgonyán kívül van benne zöldség is, felfrissítve citromhéjas angolzeller brunoise-zal. Ezzel a verzióval kapott az amúgy könnyen unalmassá váló gulyásleves új értelmet. Klasszikus, de mégsem az!
- Somlói galusa – klasszikus Stand25 desszert – én ugyan ahhoz szoktam, hogy ezt egy szép nagy pohárba, pohárdesszertként kapjam, ugyanakkor ez az étel így is hozta azt, amit. A morzsa adta textúra és a minőségi alapanyaghasználat miatt oly jó a somlói. Kóstolóadag, de tartalmas és mély ízű étel. Szerették a magyar standon.
A konyháért itt Vomberg Frigyes barátom felel, aki korábban a magyar csapat coach-a volt.
Galéria: A magyar stand a SIRHA kiállítás VIP részénFotó: Várbíró Péter / Index