Index Vakbarát Hírportál

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

Csak eltévedünk, vagy ki is pusztulunk? Csak eltévedünk, vagy ki is pusztulunk?

A vártnál nagyobb mértékben ingadozik a Föld mágnesessége. Még nem tudjuk, hogy ez csak a navigációs rendszereket, vagy a teljes földi ökoszisztémát fogja tönkretenni.

tegnap, 20:19

Megalakult a 8K szövetség Megalakult a 8K szövetség

Magas felbontású gittegylet.

január 17. 16:57

Energiától duzzadó szexpartnert találtak egy tíz éve remeteként élő Sehuencas-vízibékának Energiától duzzadó szexpartnert találtak egy tíz éve remeteként élő Sehuencas-vízibékának

Az amfibiológia unalmas tudomány, de ez a sztori shakespeare-i magasságokba emeli.

január 17. 15:57

Fut most ez a kampány a Facebookon, hogy tölts föl magadról egy 10 évvel ezelőtti képet, mert ezzel finomhangolhatjuk az arcfelismerő szoftverünket, és az így begyűjtött személyes adataidat később eladhatjuk adatelemző cégeknek ötmilliárd dollárért csak. A trendérzékeny Greenpeace is előrukkolt a saját megoldásával – igaz, ők nem egy emberi arcot, hanem egy jéghegyet mutattak be a 10 évvel ezelőtti, illetve mai állapotában.

 

(Greenpeace UK Facebook)

Később, miután a riadókészültség és a mentők helyreállították a rendet, és összeszedték a sebesülteket, a kétségbeesett vendéglős mindössze ennyit tudott mondani a rendőrkapitánynak:  – Bejött egy őrült ember sétapálcával, azt mondta, harmonikázni akar, és lerombolta a helyiséget...

(Rejtő Jenő: Az előretolt helyőrség)

Az egyesült államokbeli Charlotte északi részén egy férfi megpróbált elrabolni egy nőt, és a kocsijába tuszkolta. A nő kiszabadult, és egy közeli karateoktató iskolába menekült segítségért.

A helyi rendőrség szerint este 9-kor erőszakos incidensre került sor a Bushiken Karate Charlotte Dojóban. A vezető oktató, Randall Ephraim a CNN-nek elmondta, hogy

volt néhány gyerek a dojóban, akiket a szüleik vettek föl. Néhány felnőtt növendék az edzőtermet takarítota, amikor egy fiatal hölgy berontott az ajtón, és azt mondta, hogy valaki bántani akarja. Kicsit később egy nagydarab férfi lépett az épületbe. Mivel nem tudtam, mit akar, feltételeztem, hogy az edzések után érdeklődik. Megkérdeztem, hogy miben segíthetek, és azt mondta, hogy a hölgyért jött. A hölgy viszont azt mondta, hogy nem tudja, ki ez a férfi, aki megpróbálta elrabolni.

Ephraim ezután távozásra kérte föl a férfit, de ő azt állította – pontosabban úgy gondolta –, hogy nem megy sehová. Sőt, megpróbált benyomulni a dojóba, miközben agresszívan lökdösődött.

Ekkor akcióba léptem, hogy megvédjem magam és kipenderítsem a dojóból. Miután kikerült, ismét megkísérelte a támadást, amit a megfelelő módon hárítottam.

– mondta egy rendőrségi szóvivő választékosságával Ephraim. Nem mondhatni, hogy a férfit ez meggyőzte volna tettének helytelen mivoltáról, mivel a megfelelő hárítás után a kiérkező rendőrökre is rátámadt.

A CNN riportere megpróbálta megszólaltatni a férfit is, de őt ismeretlen sérülésekkel kórházba szállították, és még nincs hír az állapotáról.

(CNN)

Az állatok intelligenciájának kiváló fok-mérték határozója, hogy mennyire könnyű őket csapdába csalni. Egy közönséges tükörpontyot például egy horogra szúrt tigrismogyoróval is el lehet kapni, vagyis kijelenthetjük, hogy a tükörponty buta. Egy pallérozottabb elméjű bengáli tigrist a Calvin Klein Obsession parfüm speciális, cibetmacska-illatmirigyből kivont feromonjával sem lehet átverni, tehát a tigrisek okosak, legalábbis több eszük van, mint egy tükörpontynak.

A fenti levezetésből következik, hogy a Rhode Island-i Johnston városában garázdálkodó vadpulyka egy géniusz, egy zseni, egy menekülőművész, ugyanis május óta szopatja a hatóságokat, akik tehetetlenek vele szemben. A pulyka nem rejtőzködik víz alatt, mint a tükörponty, nem bujkál a vadászok elől, mint a tigris, hanem exponálja magát – és még így sem tudnak vele mit kezdeni. Olyan, mint egy életre kelt Kengyelfutó Gyalogkakukk, amire a hatóságok a Prérifarkast idéző kreativitással próbálnak lecsapni, de ugyanúgy pórul járnak, mint a rajzfilmbeli ekvivalensük.

A pulyka kezdetben csak helyi nevezetesség volt. Két másik madárral érkezett Rhode Islandre, és be is rendezkedtek a városháza előtt. A vadpulykák ezen a vidéken nem számítanak ritkaságnak, legfeljebb az, hogy napokkal később sem mentek sehová. Kezdetben nem is volt velük probléma: a helyiek fotókat készítettek róluk és velük, sőt, még egy Facebook-csoportot is létrehoztak nekik.

Ettől aztán sikeresen el is szálltak, de nem ám távolabbi vidékekre, hanem maguktól, ahogy az a közösségimédia-influencereknek szokása.

Elkezdték zaklatni a dolgukra igyekvő vagy az adójukat befizető látogatókat. Elijesztették az embereket.

– mondta a Guardiannek Joseph Polisena, Johnston polgármestere. Polisena riasztotta az állatvédelmiseket (vagy hogy mondják a madarakra szakosodott sintéreket), és két madarat sikeresen foglyul is ejtettek.

De a harmadik megszökött, és féléves ámokfutásba kezdett.

Nyáron és ősszel a vadpulyka többször is megakasztotta a forgalmat a helyi utakon. Beszorította az autósokat a kocsijukba, és mindig túljárt az elfogására igyekvő helyi hatóságok eszén. Közben valódi celebritás lett belőle. A Providence Journal megírta, hogy egy városházi dolgozót csapdába ejtett a kocsijában; egy hónappal később már abból lett hír, hogy a madár megkergetett egy tűzoltót. Októberben a Johnston Sun Rise jelentette, hogy a madár simán elszelelt egy kora reggeli hajtóvadászat elől.

Természetesen, mint az összes, a hatóságok elől menekülő gengszternek (lásd: Viszkis, Al Capone, Bonnie és Clyde), a pulykának is kisebb rajongótábora lett Rhode Islanden. A Facebook-oldalon kívül külön Instagram-profilt és YouTube-csatornát indítottak neki.

Polisena, fogcsikorgatva ugyan, de bizonyos tiszteletet fejezett ki a madár iránt.

Ez a dög olyan, mint Al Capone vagy John Dillinger. Állandóan megszökik. Több esze van, mint a másik kettőnek.

– mondta, de azt már nem tette hozzá, hogy több esze van, mint a komplett Rhode Island-i közigazgatásnak. A pulyka azóta megtanulta felismerni az állatvédelmisek járműveit is, és olyankor –bipbip! – már el is húz. Polisena szerint a hatóságok álcázott járművekkel is próbálták elcsípni a madarat. Egy hálókilövőt is rendeltek, és egy civil kocsival a madár mellé gurultak. Amikor megpróbálták kilőni a hálót, a gép elromlott.

Mindennek a tetejébe a madár villámgyors: ha fenyegetve érzi magát, félelmetes sebességgel elnyargal. A köztisztviselőkkel szemben ráadásul repülni is tud, és általában egy fa tetején vagy egy telefonpóznán alszik, ami megnehezíti a befogását.

És hogy miért nem megy el melegebb éghajlatra? A polgármester gyanítja, hogy azért, mert az emberek állandóan etetik: muffint vesznek neki a Starbucksban, meg sült krumplit a Smashburgerben. Szóval a pulyka alapvetően jó fej, meg szociális alkat, csak ha meglátja a visszatükröződését egy kirakat vagy egy szélvédő üvegében, azonnal támadást indít, és ez egy sűrűn lakott területen élet- és balesetveszélyes.

Polisena mindenesetre megkérte a feleségét, hogy ne készítsen pulykát hálaadásra, mert visszatérő rémálmai lennének. Mi a Dillinger Escape Plan Farewell, Mona Lisa c. dalával kívánnánk neki sok szerencsét.

Rovatok