Index Vakbarát Hírportál

Hegyeshalmi Richárd

Tyler

(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻┌П┐(►˛◄’!)

ー═┻┳︻▄ξ(✿ ❛‿❛)ξ▄︻┻┳═一(۶ૈ ᵒ̌ Дᵒ̌)۶ૈ=͟͟͞͞ ⌨

Elkészült a világ leggyorsabb kamerája Elkészült a világ leggyorsabb kamerája

Másodpercenként tízezer milliárd képet készít, még a lézerfény is röptében vizsgálható vele.

október 12. 17:32

Több mint 800 oldalt törölt a Facebook Több mint 800 oldalt törölt a Facebook

Nem tartamuk, hanem a tartalomterjesztési szokásaik alapján találták meg őket.

október 12. 17:30

Térhatású fotók jönnek a Facebookra Térhatású fotók jönnek a Facebookra

Az új szolgáltatás még csak iPhone-on elérhető.

október 12. 16:51

Cápa végezhetett egy húszas éveiben járó fürdőzővel szombaton a massachusettsi Cape Codnál. A dél körül lezajlott baleset a Newcomb Hollow Beach strandon történt. A sérült férfit a mentőszolgálat elsősegélyben részesítette. Mesterséges légzést is adtak neki, de hiába: a férfi a kórházba szállítás után meghalt.

Chris Hartsgrove, a Cape Cod National Seashore megbízottja a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy  a sérülései alapján a férfit cápa támadhatta meg. A halál okát hivatalosan a halottkémi vizsgálat fogja megállapítani.

Az efféle esetek meglehetősen ritkák a környéken; Massachusettsben 1936 óta nem volt halálos cápatámadás. A helyieknek azt tanácsolták, hogy lehetőleg ne menjenek a vízbe egyedül, illetve sötétedés után. Arra is figyelmeztették őket, hogy a fókák feltűnése, valamint a gyorsan mozgó, ugráló halak cápák jelenlétére utalhatnak.

(CNN)

A Google állítólag egy olyan szoftveren dolgozik, ami a Google-keresést indító kínai felhasználókat a telefonszámuk alapján azonosíthatná. Az új szolgáltatással a kínai kormány további szintre emelhetné az országban alkalmazott digitális cenzúrát.

Az Intercept azt írja, hogy a Dragonfly nevű androidos alkalmazás egy titkos projekt, amit egy szivárogtató juttatott el a nyilvánossághoz még a múlt héten. A Dragonflyjal a Google-keresések és a kereséshez használt mobil telefonszáma összeköthető lenne, így a Google azonosíthatná, hogy ki indította az adott keresést.

A cikk szerint a Dragonfly eleve feketelistán tartja az olyan keresőkifejezéseket, mint az „emberi jogok”, a „tüntető diák” és a „Nobel-díj”, mivel ezek együtt Liu Xiaobo Nobel-békedíjra jelölt emberi jogi aktivistára mutatnának, és a kínai kormány tűzzel-vassal irtja a róla szóló híreket.

További megdöbbentő részlet, hogy a Dragonflyt állítólag eleve úgy tervezték, hogy az időjárásra és légszennyezettségre vonatkozó hivatalos adatokat bármikor felül lehessen írni – alighanem a pártközpontból érkező utasítások alapján.

A Google nem kommentálta a Dragonflyjal kapcsolatos híreket.

(The Intercept | The Verge)

A Közép- és Észak-Afrikában őshonos, zöldessárga színű, nagyjából 45-75 centi hosszú tüskés bozótvipera (Atheris hispida) hemotoxikus mérge, ha nem is halálos, biztosan elég ahhoz, hogy a megmart végtagunkat amputálni kelljen a harapása után. Az, hogy kicsiként ilyen cuki, nem indokolja, hogy engedjünk a kiskígyó láttán fellépő JÚÚÚÚÚÚÚJ, MEGSIMIZHETEM? reflexnek. Simogassa ezt a radai rosseb.

(Reddit)

Rovatok