Index Vakbarát Hírportál

Kovács Ferenc Dávid

Gabriel García Márqueznek volt egy házasságon kívüli gyermeke Gabriel García Márqueznek volt egy házasságon kívüli gyermeke

A 31 éves nő Mexikóvárosban él, és filmproducerként több díjat is elnyert.

január 19. 06:05

Egyre több vendégük van a balatoni szállodáknak Egyre több vendégük van a balatoni szállodáknak

Kiemelkedően jól alakult 2021 novembere.

január 18. 19:11

Ellenőrizni akarták, elütötte a rendőrt

A férfit őrizetbe vették, beismerős vallomást tett.

január 18. 16:23

Az izraeli Sheba Medical Center szakértője szerint az oltás megemeli ugyan a Covid-antitestek szintjét, de még mindig sok a fertőzés azok között, akik megkapták a negyedik dózist – írta meg a Neokohn.

Az antitestek növekedését látjuk, magasabbat, mint a harmadik adag után, azonban nagyon sok omikron-fertőzött van azok között is, akik megkapták a negyedik dózist. Igaz, valamivel kevesebbet, mint a kontrollcsoportban, de még mindig sok a fertőzés

– mondta el Regev-Joháj.

A lényeg az, hogy a vakcina kiváló az alfa- és delta-változatok ellen, az omikron ellen viszont nem elég jó.

Regev-Joháj hozzátette, hogy valószínűleg még mindig jó ötlet a negyedik oltást is beadni a magasabb kockázatúaknak, de utalt arra, hogy talán a jelenlegi kampányt, amely a hatvan év felettieknek is felajánlja az oltást, módosítani kellene, hogy csak a még idősebb csoportokra terjedjen ki.

Egy élő adásban közvetített televíziós vitában a mexikói hírolvasó, Leonardo Schwebel erős kirohanást intézett az oltásellenesek ellen – számolt be a CNN.

Miután elvesztette türelmét, idiótáknak nevezte az oltáselleneseket. Magából kikelve azt kiáltozta:

Ti istenverte oltásellenesek, gágogó idióták! Ne magyarázzatok erről a lósz...ról, és legalább egy istenverte maszkot csapjatok fel a képetekre. Fejezzétek már be, hogy az egész világ miattatok szív. Ja, oltástagadók, mindnyájan idióták vagytok. Pakoljátok fel már a maszkot a képetekre!

 

Egyre gyorsabban terjed Ukrajnában a koronavírus különösen fertőző omikron-variánsa, a kormányzat adatai szerint az országban egy hét alatt csaknem megduplázódott a fertőzésszám, és már elérkezett a járvány újabb hulláma – számolt be az MTI.

A kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzói hivatala közölte, hogy a régióból 30 mintát küldtek Kijevbe elemzésre, és negyven százalékban az omikron-variánst mutatták ki.

A Volodimir Zelenszkij ukrán államfő elnökletével megtartott hét eleji válságstáb-értekezleten elhangzott, hogy az elmúlt hét alatt csaknem megduplázódott az előző héthez képest az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, elérve az 55 ezret. A megelőző héten 28 ezren fertőződtek meg. Az aktív betegek száma is 105 ezerre nőtt, míg egy héttel korábban a számuk 93 ezer volt, kórházba pedig csaknem 11 ezer beteget szállítottak.

A kormány előrejelzése szerint a fertőzöttek száma a következő hetekben tovább fog növekedni. Jelenleg már négy régió, az északkeleti Szumi, valamint a nyugat-ukrajnai Rivne, Csernyivci és Ivano-Frankivszk megye van a fokozottabb kockázatot jelző narancs besorolásban, a többi a jelenlegi legenyhébb sárga kategóriában. Az utóbbi megyében azonban a kórházi ellátásra szoruló betegek száma már meghaladta azt a szintet, amikor a megye a legszigorúbb korlátozásokkal járó vörös besorolásba kerül.

Rovatok