Index Vakbarát Hírportál

Kovács Ferenc Dávid

káferi
Mit akar Oroszország a Közel-Keleten? Mit akar Oroszország a Közel-Keleten?

Számukra sem lenne jó, ha lángba borulna a térség.

tegnap, 19:25

Így jutott el Joe Biden a visszalépésig Így jutott el Joe Biden a visszalépésig

Többen megkérdőjelezték, hogy le tudná győzni Donald Trumpot.

tegnap, 09:00

Ezek voltak Joe Biden legdurvább elszólásai Ezek voltak Joe Biden legdurvább elszólásai

Folyamatosan követ el baklövéseket az amerikai elnök.

július 20. 19:17

Miután Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől, és Kamala Harrist támogatta a demokraták új jelöltjeként, az online platformokon is megkezdődött a negatív kampány. 

Az egyik ilyen példa egy kép, amelyen állítólag az látható, hogy Harris az elhunyt szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein mellett pózol.

A fotót azonban digitálisan megváltoztatták. A BBC Verify egy fordított képkeresés segítségével megtalálta az eredeti képet.

A 2015-ben rögzített eredeti képen Harris a férjével, Douglas Emhoffal látható egy Los Angeles-i vacsorán.

Bár Epstein számos politikussal volt kapcsolatban, az interneten rendszeresen terjednek hamis és mesterséges intelligenciával generált képek, amelyeken vezető politikusok és hírességek pózolnak Epstein mellett.

Kamala Harris alelnök beszélt Barack Obama és Bill Clinton volt elnökökkel, valamint Hillary Clinton volt külügyminiszterrel − közölte egy, a részleteket ismerő forrás.

Ez is része volt annak a több mint 10 órás maratonnak, amit az alelnök vasárnap délután és este telefonálással töltött, hogy összegyűjtse a demokrata vezetők támogatását, miután Joe Biden elnök kiszállt a versenyből − írta meg a CNN

Harris kevesebb mint egy nap alatt több mint 100 pártvezetőt, törvényhozót, kormányzót, munkaügyi vezetőt, valamint érdekvédelmi és polgárjogi szervezetek vezetőit hívta fel.

Obama nyilatkozatában nem támogatta Harrist, ehelyett úgy döntött, hogy hagyja, hogy a jelölési folyamat végigmenjen. Ezzel szemben Clintonék támogatásukról biztosították az alelnököt.

Ha Kamala Harris megnyeri a versenyt a demokraták elnökjelöltségéért, majd novemberben megnyeri a választásokat, ő lesz az első nő, aki betölti az Egyesült Államok elnöki tisztségét − írja a BBC.

De nem az lesz az első alkalom, hogy elnöki jogkörökkel rendelkezik. Még 2021-ben, amikor Joe Biden altatásban volt egy rutinszerű vastagbéltükrözés miatt, Harris 85 percig az ország első embere volt.

Alig több mint egyórás hatalomgyakorlása alatt Harris a Fehér Ház nyugati szárnyában lévő irodájából látta el feladatait.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára akkor azt mondta, hogy a hatalomátadás ilyen körülmények között nem példa nélküli, és része az amerikai alkotmányban meghatározott folyamatnak.

A hatalom átmeneti gyakorlását az alkotmány 25. kiegészítésének harmadik szakasza részletezi, amelyet Kennedy elnök 1963-as meggyilkolásakor hoztak.

Rovatok