Index Vakbarát Hírportál

Kovács Ferenc Dávid

Csúcstechnológiájú filmpark épül Mogyoródon Csúcstechnológiájú filmpark épül Mogyoródon

Az Astra Filmland 40 milliárd forintba kerül.

tegnap, 15:19

A világörökség része lett Verespatak A világörökség része lett Verespatak

Döntött az UNESCO bizottsága.

tegnap, 15:13

Az ufók nyomait kutatják a legnagyobb egyetemek professzorai Az ufók nyomait kutatják a legnagyobb egyetemek professzorai

A programot egy hónappal azután jelentették be, hogy megnyíltak az amerikai UFO-akták.

tegnap, 15:10

Tokióban keddre ismét csúcsra emelkedett a napi új koronavírus-fertőzöttek száma: 2848 esetet jegyeztek fel – jelentette az AP hírügynökség.

Ezelőtt január 7-én volt a legmagasabb a szám, akkor 2520 fertőződést regisztráltak egyetlen nap alatt.

Szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy az olimpia idején, amely múlt héten pénteken kezdődött, megugorhat az esetszám az indiai eredetű, delta-vírusvariáns agresszív fertőzőképessége miatt – adta hírül az MTI.

New York városának minden alkalmazottja számára szeptember közepétől kötelező az oltás felvétele, beleértve a rendőröket, tűzoltókat, valamint az oktatásban dolgozókat – jelentette be a város polgármestere. Ellenkező esetben az alkalmazottaknak hetente teszteltetniük kell magukat. 

Bill de Blasio, New York polgármestere a magáncégeket is arra biztatja, hogy fontolják meg az oltás kötelező bevezetését a munkahelyeken – írja aFinancial Times.

Koronavírus-fertőzése után egyelőre nem tud a tokiói olimpiára elutazni a menekültek csapatának vezetője, a kenyai Tegla Loroupe – adta hírül az MTI.

A 48 éves, korábbi kiváló maratonfutó Dohában kénytelen várakozni, és a következő napokban születik döntés arról, hogy mi legyen a sorsa. Loroupe július 14-én adott pozitív koronavírustesztet.

A menekültek csapatának szinte minden tagja koronavírus-fertőzés miatt a tervezettnél később utazhatott Tokióba, az olimpia helyszínére.

Rovatok