Index Vakbarát Hírportál

Kozics Júlia

Szörnyethalt egy magyar motoros, aki a saját száguldozását akarta levideózni Szörnyethalt egy magyar motoros, aki a saját száguldozását akarta levideózni

Az ismerősei értetlenül állnak a történtek előtt.

március 27. 06:02

Szakadó esőben egy focipályán küzdöttek egy kislány életéért Gergelyiugornyán Szakadó esőben egy focipályán küzdöttek egy kislány életéért Gergelyiugornyán

Mentőhelikopter szállította kórházba.

március 26. 21:16

Donald Trump berobbantotta a kampányát, a végső küzdelemről beszélt Donald Trump berobbantotta a kampányát, a végső küzdelemről beszélt

Megtartotta első választási nagygyűlését az Egyesült Államok korábbi elnöke.

március 26. 20:41

Bulgária tárgyalásokat sürgetett vasárnap Ukrajna és Oroszország között, miután Moszkva bejelentette, hogy taktikai atomfegyvereket fog állomásoztatni Belarusz területén – számolt be az MTI.

Ilijana Jotova bolgár alelnök ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy a helyzet „egyre veszélyesebb és rémisztőbb”. Mint mondta, ő és Rumen Radev bolgár államfő ezért ismételten tárgyalásra szólította fel az ukrajnai konfliktus szereplőit.

Ezek nem üres szavak

– hangsúlyozta Jotova. Úgy fogalmazott, hogy Bulgária azért szeretne tárgyalásokat, mert a további fegyverkezés a világ országaiban kiszámíthatatlan döntésekhez vezethet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat este jelentette be, hogy Oroszország megállapodást kötött Belarusszal arról, hogy taktikai atomfegyvereket fog állomásoztatni a szomszédos ország területén.

Remélem, hogy a józan ész fog diadalt aratni. És hogy ebben a kérdésben inkább fenyegetésről van szó, mint tényleges cselekményekről

– jelentette ki Jotova.

Mint megírtuk, Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton közölte, hogy Oroszország taktikai atomfegyvereket fog állomásoztatni Belarusz területén. A NATO erre reagálva azt írta: Oroszország nukleáris politikája veszélyes és felelőtlen – írja a Sky News.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet. Oroszország következetesen megszegi kötelezettségeit, legutóbb felfüggesztette részvételét az Új START-szerződésben is

– közölte a katonai szövetség. 

Az azerbajdzsáni fegyveres erők, megszegve a legutóbbi örmény–azeri karabahi fegyveres konfliktust lezáró, 2020. novemberi tűzszüneti megállapodást, a Susai körzetben átlépték a demarkációs vonalat, és hozzákezdtek egy őrhely kialakításához – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A közlemény szerint az orosz békefenntartók intézkedéseket tesznek az Örményország és Azerbajdzsán közötti válság kiéleződésének megakadályozására.

Azerbajdzsán elnöke, Örményország miniszterelnöke és Oroszország elnöke 2020. november 9-én írta alá a tűzszüneti megállapodást, amely kijelöli a két szemben álló fél közötti demarkációs vonalat. Az orosz védelmi tárca szombati közleményében felszólította az azeri felet, hogy tartsa be a három vezető megállapodását, szüntesse be az őrhely kialakítását célzó munkálatokat, és vonuljon vissza korábbi állomáshelyére.

A moszkvai közlemény arra is kitért, hogy a Karabah részét képező Martuni körzetben tűzszünetsértés is történt, amelynek nincsenek áldozatai. Az MTI beszámolója szerint az orosz békefenntartók vizsgálják az eseményt.

Rovatok