Index Vakbarát Hírportál

Kuli Orsolya

Nem divatból étkeznek mentesen a magyarok Nem divatból étkeznek mentesen a magyarok

Egyre többen fordulnak orvoshoz, ha ételérzékenységre gyanakszanak.

tegnap, 17:35

Rekordmennyiségű jég olvadt el idén az Antarktiszon Rekordmennyiségű jég olvadt el idén az Antarktiszon

A tudósok messzemenő következményektől tartanak.

tegnap, 14:17

Még senkit sem hallgattak ki a zuglói MSZP-székház ügyében Még senkit sem hallgattak ki a zuglói MSZP-székház ügyében

Hadházy Ákos kérdésére válaszolt a legfőbb ügyész.

tegnap, 12:40

Öt bolgár állampolgárt vádolnak azzal, hogy egy Nagy-Britanniában működő orosz kémkör tagjai voltak – írja a BBC.

A gyanú szerint Orlin Roussev, Bizer Dzhambazov, Katrin Ivanova, Ivan Stoyanov és Vanya Gaberova összeesküdtek és 2020 és 2023 februárja között Oroszország által megnevezett személyek és helyek megfigyelését végezték.

A megfigyelés célja az volt, hogy segítsék Oroszországot a célpontok elleni ellenséges fellépésben, beleértve az esetleges emberrablásokat is. Orlin Roussev állítólag az Egyesült Királyságból szervezte és irányította a kör kémkedési műveleteit.

Lengyel szakértők megerősítették, hogy Ukrajna lőtte ki azt a rakétát, amely dél-lengyelországban zuhant le és két ember halálát okozta – jelentette a Rzeczpospolita napilap.

A NATO-tag Lengyelországban felrobbant rakéta felerősítette azokat a félelmeket, hogy az ukrajnai háború a szövetség kölcsönös védelmi záradékának életbe lépésével szélesebb körű konfliktusba torkollhat, de Varsó és a NATO akkor azt mondta, hogy szerintük az ukrán rakéta eltévedhetett, ami enyhítette az eszkalációval kapcsolatos aggodalmakat.

A Reuters jelentése szerint a vizsgálatot ismerő források a Rzeczpospolita című lapnak elmondták: Lengyelország megállapította, hogy a Przewodów faluban landolt rakéta egy S 300 5-W-55 típusú légvédelmi rakéta volt, amelyet ukrán területről lőttek ki.

Ennek a rakétának 75-90 kilométeres hatótávolsága van. Abban az időben az orosz állások olyan helyen voltak, ahonnan egyetlen orosz rakéta sem érhette el Przewodówot

– idézte a lap a forrást.

A Rzeczpospolita arról számolt be, hogy az ukrán fél semmilyen információt nem bocsátott a lengyel nyomozók rendelkezésére, és tagadta, hogy az egyik rakétája Lengyelországban landolt volna – számolt be a The Guardian.

Az Odessza régiót ért légicsapások leromboltak egy emeletes szállodát, és legalább két ember meghalt – írja a The Independent.

Hétfőn kora reggel a térségben végrehajtott orosz támadások következtében megsemmisült egy emeletes szálloda, és legalább két munkásszálló dolgozója meghalt.

Egy hétfő esti légicsapásban újabb támadások érték a kulcsfontosságú ukrán gabonaexport-kikötőt, Izmailt, két ember megsebesült, és az infrastruktúra megrongálódott – közölte kedden az Odesszai terület kormányzója.

A sztrájk következtében hétfő reggel tűzvész pusztított az akkor nem üzemelő Hotel Odesszában. Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat által hétfő reggel (szeptember 25.) megosztott felvételeken látható, amint a hatóságok a helyszínen dolgoznak.

Rovatok