Index Vakbarát Hírportál

Molnár Szabina

Messze még, hogy javítani tudják az Északi Áramlatot, a Gazprom is bejelentkezett Messze még, hogy javítani tudják az Északi Áramlatot, a Gazprom is bejelentkezett

Akár 20 napba is telhet, mire minden engedélyt beszereznek.

tegnap, 21:36

Aleksandr Vucic: Jobban félek, mint bármikor Aleksandr Vucic: Jobban félek, mint bármikor

Újabb sztálingrádi csatától tart a szerb elnök.

tegnap, 18:51

A bebörtönzött Kreml-kritikus, Alekszej Navalnij társai kedden közölték, hogy újraindítják regionális politikai hálózatukat, hogy harcoljanak Oroszország ukrajnai inváziója és az azt követő, Vlagyimir Putyin elnök által elrendelt „részleges” mozgósítás ellen. 

Itt az ideje, hogy újraindítsuk hálózatunkat a mozgósítás és a háború ellen

– mondta Ivan Zsdanov, Navalnij korrupcióellenes alapítványának volt igazgatója abban a videóban, amelyet Leonyid Volkov, Navalnij kabinetfőnöke tett közzé kedden a közösségi médiában. 

Navalnij politikai hálózatát, amelynek egy időben 50 regionális központja volt Oroszország-szerte, tavaly feloszlatták, miután egy moszkvai bíróság „szélsőséges” szervezetnek minősítette.

Putyin háborút és szenvedést hozott minden orosz családba, minden otthonba

– mondta Volkov a videóban. 

Zsdanov, aki Volkovhoz hasonlóan száműzetésben él, ígéretet tett arra, hogy az új csoport egy „föld alatti partizánmozgalom” lesz Oroszországon belül, és felszólította a polgárokat, hogy álljanak ellen a Kremlnek és dolgozzanak együtt a csoporttal.

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója a héten Kijevbe látogat, majd Moszkvába utazik. Az ügynökség maga is megerősítette az információt a Twitteren kedden közzétett nyilatkozatában.

Rafael Grossi a héten Kijevbe, majd Moszkvába utazik, hogy folytassa a konzultációkat a Zaporizzsjai Atomerőmű körüli nukleáris védelmi övezetről szóló megállapodásról és annak mielőbbi megvalósításáról

– áll a szövegben.

 

Az orosz légierő csapást mért az ukrán légi parancsnokság dnyipropetrovszki főhadiszállására – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Emellett rakétacsapások érték az ukrán hadsereg 14. és 92. gépesített dandárját Kupjanszknál. Ezeknek az egységeknek a veszteségei mintegy száz embert, köztük külföldi zsoldosokat és 16 egységnyi katonai felszerelést tettek ki. Liszicsanszki irányban az ukrán hadsereg 54. gépesített dandárjának kilencven katonája, három harckocsija és hat páncélozott járműve semmisült meg – írja a RIA Novosztyi.

Rovatok