Index Vakbarát Hírportál

Molnár Szabina

Ukrajna szerint Putyin nem ér célt Európában Ukrajna szerint Putyin nem ér célt Európában

Reagáltak az orosz elnök cikkére.

június 23. 14:09

Magyar konzulátus nyílt Észak-Macedóniában Magyar konzulátus nyílt Észak-Macedóniában

Stip városában van az új külképviselet.

június 23. 13:04

Újabb szállítmány érkezett Pfizer-vakcinából Újabb szállítmány érkezett Pfizer-vakcinából

Eddig összesen öt és fél millió adag oltóanyag érkezett.

június 23. 10:48

Szabad a nyaralás az oltottak számára a Thaiföld délnyugati részén található Phuket szigetén − jelentette be az ország miniszterelnöke videóüzenetében.

Prayut Chan-o-cha elmondta, hogy a turistákat július 1-jétől várják a szigetre − írja a Reuters. A kormány azt tervezi, hogy fellendíti a turizmust a járvány után, és októberig az egész országot megnyithatja a látogatók előtt.

A Szputnyik V oltóanyag gyártásánál talált problémákat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az egyik oroszországi gyárban − írja a Guardian. Az észlelt problémák aggodalomra adhatnak okot.

A WHO előzetes jelentése szerint felmerülhetnek keresztszennyeződéssel és a sterilitás szintjével kapcsolatban egyéb aggályok is. Az orosz UfaVITA gyógyszeripari vállalathoz közeli forrás azt mondta: a WHO panaszai többnyire technikai kérdésekben rejlenek, csupán az ampullák megtöltésére használt húsz sor egyikében, és a problémát azóta teljesen megoldották.

A gyár felkérte a WHO ellenőreit, hogy térjenek vissza és ellenőrizzék újra a gyártást.

A tokiói olimpia szervezői úgy döntöttek, betiltják az alkoholárusítást az ötkarikás versenyek helyszínein − adta hírül az MTI. A rendezők szerdán közölték az erre vonatkozó határozatot.

Az ötkarikás játékok egyik fontos szponzora, az Asahi sörgyár nyomására akarták engedélyezni az alkohol árusítását, de Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke most bejelentette, hogy a vállalat is tudomásul vette a tiltást.

Nem csak az árusítás lesz tilos, a nézők sem vihetnek magukkal semmilyen alkoholt a helyszínekre.

Rovatok