Index Vakbarát Hírportál

Nótin Tamás

Mennyit keresnek a polgármesterek? Mennyit keresnek a polgármesterek?

Az önkormányzati képviselők után most a polgármesterek zsebében turkálunk.

tegnap, 13:20

Új politikai mozgalmat indít az exjobbikos Bencsik János Új politikai mozgalmat indít az exjobbikos Bencsik János

Azoknak akarnak alternatívát nyújtani, akik sem a NER, sem az O1G politikájával nem tudnak azonosulni.

tegnap, 08:17

Kálló Gergely jobbikos képviselő is elkapta a koronavírust Kálló Gergely jobbikos képviselő is elkapta a koronavírust

Tünetek jelentkeztek nála, az előírt óvintézkedéseket megtette.

december 3. 17:56

Joseph Bewes a New South Wales-beli Lennox Head strandján sétálgatott. Rábukkant egy pénztárcára, ami láthatóan régóta ki volt már téve az elemeknek.

Paul G Davis. Megtaláltam a tárcádat a parton. Bocs, minden kártyád lejárt 95-ben, de az öt dollár még jó lehet

– írta Bewes egy helyi Facebook-csoportba.

Egy Jodie Davis nevű nő felismerte a nevet. Mint kiderült, a tárca tulajdonosa a férje unokatestvére volt. Elküldött a posztról egy screenshotot Paul Davisnek, akinek eszébe jutott, hogy huszonhat éve elveszett a tárcája egy szilveszteri bulin – mesélte Jodie Davis a 9Newsnak.

Bewes és Paul Davis a parton találkoztak. Davis hozott egy hatos pakk sört is, amit megosztottak Bewes erőfeszítéseinek örömére.

 

Világszerte november 21-én ünneplik a televíziózás világnapját. Az ENSZ-közgyűlés még 1996-ban határozott a megtartásáról. A célja az lenne, hogy elősegítsék a békével, biztonsággal, a gazdasági és társadalmi fejlődéssel kapcsolatos televíziós programok cseréjét, illetve bátorítsák a kulturális cserekapcsolatokat.

Magyar nyelvű videó is készült a világnaphoz:

 

Az európai fiatalok kevesebb alkoholt isznak és kevesebbet dohányoznak, ám egyre több füvet szívnak – derül ki egy csütörtökön bemutatott felmérésből, amiről az Euractiv számolt be.

Az 1995 óta hetedik alkalommal elvégzett „Európai Iskolavizsgálat a fiatalok alkohol- és egyéb drogfogyasztási szokásairól” (ESPAD) nevű kutatás szerint csökkenő tendenciát mutat az alkoholfogyasztás és dohányzás a 15–16 éves diákok között.

Az ESPAD keretében 2019-ben 35 ország százezer 15–16 éves fiatalját kérdezték meg. Míg 1995-ben, az első felmérés készítésekor a megkérdezettek 11 százaléka mondta, hogy már kipróbálta a kannabiszt, most 16 százalékuk nyilatkozott így.

Rovatok