Index Vakbarát Hírportál

Papdi-Pécskői Viktor

Darázsnak tetteti magát a rettegő denevér Darázsnak tetteti magát a rettegő denevér

Hanggal riasztják el a ragadozót. Emlősöknél először találkoztak ilyen viselkedéssel.

tegnap, 14:55

Az Ön szemében is ott lehet a világ legsikeresebb parazitája Az Ön szemében is ott lehet a világ legsikeresebb parazitája

A Toxoplasma gondii szereti a retinát.

május 19. 05:52

Ismétlődő tűzgömböt láttak Nagy-Britanniában Ismétlődő tűzgömböt láttak Nagy-Britanniában

Öt nappal később ugyanott és ugyanarra tartott a meteor.

május 18. 11:02

Az AP és a CNN jelentése szerint Ukrajna arról tájékoztatta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget (IAEA), hogy a csernobili atomerőmű munkatársait teljes „pszichológiai és morális kimerültség” fenyegeti, mert gyakorlatilag túszként dolgoznak, mióta az orosz hadsereg elfoglalta a létesítményt.

Egy helyi önkormányzati vezető szerint az erőmű elfoglalásakor bent tartózkodó száz alkalmazott tizedik napja dolgozik szakadatlanul, naponta egyszer kapnak enni, és csak korlátozott ideig beszélhetnek a családjaikkal.

Az IAEA igazgatója, Rafael Mariano Grossi követelte, hogy a biztonságos üzemeltetés érdekében az oroszok engedélyezzék a műszakváltást. Figyelmeztetett:

A konfliktus által okozott bármilyen baleset nagyon komoly következményekkel járhat az emberekre és a környezetre nézve Ukrajnában és határain túl is.

Mint ismert, a csernobili atomerőmű a történelem legsúlyosabb nukleáris balesetének helyszíne volt 1986. április 26-án. A három épen maradt reaktort 2000-ben állították le, de az erőmű végleges leállítása jelenleg is tart.

A kandalló már nagyon 2019-es divat.

Idén hörpintsen forralt bort lángoló kuka ropogásának andalító ambiens hangjaira...

vagy egy lángoló erdő relaxáló zümmögésére.

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron-vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben – olvasható a kormányzati tájékoztatóoldalon. A magyarországi oltási akcióhetekről itt írtunk bővebben:

 

Rovatok