Index Vakbarát Hírportál

Papdi-Pécskői Viktor

A máj gyógyításának kulcsa lehet a lepra A máj gyógyításának kulcsa lehet a lepra

A rettegett betegség tud valamit, ami hasznos lehet.

tegnap, 20:00

Bajban lennénk a konyhában Albert Einstein nélkül Bajban lennénk a konyhában Albert Einstein nélkül

107 éves az általános relativitáselmélet. Várja Önt a kvíz!

november 25. 05:26

Hold körüli pályára állt azt Orion Hold körüli pályára állt azt Orion

Két hétig kering az égitest körül, közben tesztelik az űrhajó rendszereit.

november 23. 16:43

Az AP és a CNN jelentése szerint Ukrajna arról tájékoztatta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget (IAEA), hogy a csernobili atomerőmű munkatársait teljes „pszichológiai és morális kimerültség” fenyegeti, mert gyakorlatilag túszként dolgoznak, mióta az orosz hadsereg elfoglalta a létesítményt.

Egy helyi önkormányzati vezető szerint az erőmű elfoglalásakor bent tartózkodó száz alkalmazott tizedik napja dolgozik szakadatlanul, naponta egyszer kapnak enni, és csak korlátozott ideig beszélhetnek a családjaikkal.

Az IAEA igazgatója, Rafael Mariano Grossi követelte, hogy a biztonságos üzemeltetés érdekében az oroszok engedélyezzék a műszakváltást. Figyelmeztetett:

A konfliktus által okozott bármilyen baleset nagyon komoly következményekkel járhat az emberekre és a környezetre nézve Ukrajnában és határain túl is.

Mint ismert, a csernobili atomerőmű a történelem legsúlyosabb nukleáris balesetének helyszíne volt 1986. április 26-án. A három épen maradt reaktort 2000-ben állították le, de az erőmű végleges leállítása jelenleg is tart.

A kandalló már nagyon 2019-es divat.

Idén hörpintsen forralt bort lángoló kuka ropogásának andalító ambiens hangjaira...

vagy egy lángoló erdő relaxáló zümmögésére.

Az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron-vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben – olvasható a kormányzati tájékoztatóoldalon. A magyarországi oltási akcióhetekről itt írtunk bővebben:

 

Rovatok