Index Vakbarát Hírportál

Péter Alvarez

Erősödött a kereslet a lakáspiacon Erősödött a kereslet a lakáspiacon

A csoknak is szerepe van benne.

december 2. 06:21

Szijjártó Péter eddig nem ismert részleteket árult el az Indexnek a magyar állampolgárságú túszok kiszabadításáról Szijjártó Péter eddig nem ismert részleteket árult el az Indexnek a magyar állampolgárságú túszok kiszabadításáról

Szerinte ha országok közötti háború lesz, annak beláthatatlan és megjósolhatatlan a vége.

december 1. 17:59

Orbán Viktor bejelentést tett a nyugdíjakról Orbán Viktor bejelentést tett a nyugdíjakról

A miniszterelnök szerint megvédték a nyugdíjak értékét.

december 1. 17:25

Vlagyimir Zavadszkij vezérőrnagy nem harcban halt meg, a hírek szerint egy felrobbant orosz akna végzett vele, távol a frontvonaltól – írja az rtl.hu.

A magas rangú orosz katona haláláról szóló meg nem erősített hírek már kedd óta keringtek a közösségi médiában, mire szerdán és csütörtökön több orosz forrás és lap is megerősítette Zavadszkij halálhírét.

Az orosz védelmi minisztérium még nem erősítette meg a 45 éves tábornok halálát, arról november 29-én a „MROO Kreml”, a fegyveres erők moszkvai katonai iskoláján végzettek szervezete beszámolt közösségi oldalán. A később törölt bejegyzés nem tett említést a tábornok halálának körülményeiről, csupán annyit írtak, hogy a tábornok november 28-án esett el, és a Kreml részvétet fejezett ki a gyászoló családnak.

Orosz katonai bloggerek értesülései szerint a vezérőrnagy nem a fronton halt meg, hanem távol a harcvonaltól, Izjum közelében, ahol állítólag egy másik orosz egység által telepített akna robbanásában halt meg.

A Kiállítások Nemzetközi Irodájának (BIE) keddi plenáris ülésén Oroszország képviselője azzal indokolta a visszalépést, hogy nincs hatékony kommunikáció a házigazdával.

A japán kormány már a múlt héten felvetette Oroszország távolmaradásának lehetőségét.

Nem számolunk Oroszország részvételével az oszaka-kanszai expón, ha nem lesz változás a jelenlegi helyzetben

– mondta az ukrajnai háborúra utalva Dzsimi Hanako, a világkiállítás megrendezéséért felelős japán miniszter, aki szerint a folytatódó ukrajnai invázió ellentétben áll a világkiállítás témájával, ami a jövő tervezése lesz.

Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke november 27-én munkalátogatásra érkezett Kijevbe.

Örülök, hogy Kijevbe látogathattam. Ukrán barátainkkal megvitatom a bővítéssel kapcsolatos kezdeményezéseket, különös tekintettel a korrupció elleni küzdelemre

– fogalmazott Jourová. 

A politikus szerint az unió továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, „ameddig és amennyire csak szükséges”.

 

Rovatok