Index Vakbarát Hírportál

Sereg András

Alapjaiban változik meg Magyarországon az ingatlan-nyilvántartás rendszere Alapjaiban változik meg Magyarországon az ingatlan-nyilvántartás rendszere

Többek között újfajta tulajdoni lapot is bevezetnek.

tegnap, 07:48

Alaptörvény-ellenes a szakszervezetek közötti észszerűtlen különbségtétel Alaptörvény-ellenes a szakszervezetek közötti észszerűtlen különbségtétel

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a munka törvénykönyvének egyik rendelkezését.

szeptember 27. 19:22

Arról már hallottunk, hogy női napozó. Ahogy az is rendben van, hogy külön feltüntetik a női WC-t, vagy külön lapon hirdetik a prospektusokban a női cipőket vagy a női karórákat. De arról ki hallott, hogy női parkoló? Frauenparkplätze. Women's Parking Area. Nos, az egyik Váci úti irodaház parkolójában ilyen is van.

A megkérdezett hölgyek többsége szerint ez színtiszta hímsovinizmus, része a macsó világképnek. Pedig Nyugat-Európában egyre több helyen alakítanak ki női parkolóhelyeket. Németországban például a legtöbb többszintes parkolóban speciális parkolóhelyek vannak, amelyeket kizárólag nők vagy gyermekes családok használhatnak. Henning Meyersrenken kölni ügyvéd ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a német KRESZ (StVO) szerint valójában nincs is női parkolóhely. Mivel ez nem része a közúti közlekedési szabályoknak, nem tiltható a férfiaknak a női parkolóhelyeken való parkolás. Persze – tette hozzá az ügyvéd – aki figyelmen kívül hagyja a parkolótábla utasításait, az nem törvényt, hanem a parkolóház vagy parkoló üzemeltetőjének házirendjét sérti.

„Ma reggel letaglózva érkeztem a kápolnába a munkatársakkal közös imára. A háború híre mindnyájunkat lesújt, szomorúvá tesz, némelyeket kétségbeesésbe taszít” – kezdi Facebook-üzenetét Kocsis Fülöp érsek.

A Görögkatolikus Metropólia vezetője azzal folytatja: Böjte Csaba üzenetet küldött neki, amelyben Nagy Szent Teréz példáját emlegetve arra hívja föl a figyelmet, hogy a bajban nem sopánkodni, hanem cselekedni kell, például azzal, hogy helytállunk ott, ahol vagyunk. A hazai görögkatolikus egyháznak 20-25 ezer híve él Kárpátalján. Kocsis érsek-metropolita arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon hozzájuk, és minden este nyolckor álljon meg egy imára.

Forduljunk Istenhez, imádkozzunk szenvedő testvéreinkért, imádkozzunk, hogy béke legyen a szívünkben, béke legyen a világban.

Rovatok