Index Vakbarát Hírportál

Siklós András

Egy magyar gazda: Lovakat akarok tenyészteni, nem tevéket! Egy magyar gazda: Lovakat akarok tenyészteni, nem tevéket!

Mónus Márton fotóriportja az aszály sújtotta országról.

augusztus 6. 20:24

Lisa Stansfield és a Stereo MC’s döntetlenre hozta ki Paloznakot Lisa Stansfield és a Stereo MC’s döntetlenre hozta ki Paloznakot

Soha az elmúlt tíz évben ennyien még nem jöttek ki a Jazzpiknikre, mint tegnap. Erős is volt a kínálat.

augusztus 6. 13:29

Emeli Sandé vitte el a bulit Paloznakon Emeli Sandé vitte el a bulit Paloznakon

Nemcsak a nagy nevek voltak ígéretesek, hanem a kisszínpadok sztárjai is.

augusztus 5. 16:36

Köszöntjük olvasóinkat!

Kezdődik az Index hétfői élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Vasárnapi percről percre cikkünk ide kattintva érhető el.

Kövessenek minket ma is!

Azeri gázüzletet készül nyélbe ütni az Európai Bizottság elnöke, aki hétfőn Bakuban tárgyal a részletekről. A Euronews értesülése szerint évente legalább 20 milliárd köbméter földgáz érkezik majd az Európai Unióba a déli gázfolyosón a következő öt évben.

Az egyezség célja, hogy csökkentse a kontinens függőségét az orosz energiahordozóktól, és enyhítse a már idén télen várható gázhiányt.

A Transz-anatóliai Gázvezeték (TANAP) az azeri Shah Deniz gázmezőt köti össze az európai piacra vezető gázvezetékekkel. A Kaszpi-tengeren található Shah Deniz a világon az egyik legnagyobb gázmező, több mint 1000 milliárd köbméternyi gázkészlettel rendelkezik.

Európának azért van sürgősen szüksége az azeri gázra, mert Moszkva csökkentette szállításait, hogy megakadályozza az uniós gáztartalékok feltöltését, és elvegye az európai országok kedvét Ukrajna támogatásától.

Befejeződött Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatója.

Rovatok