Index Vakbarát Hírportál

Siklós András

Nagyobb nyomást helyezhet Magyarországra az új német kormány Nagyobb nyomást helyezhet Magyarországra az új német kormány

Szakértők elemezték, mi várható a magyar–német gazdasági kapcsolatokban.

tegnap, 16:58

Ursula von der Leyen: a lengyel alkotmánybírósági döntés az EU alapjait fenyegeti Ursula von der Leyen: a lengyel alkotmánybírósági döntés az EU alapjait fenyegeti

Strasbourgban az Európai parlament ülésén vitáznak a komoly bírálatokat kiváltott varsói döntésről.

tegnap, 10:25

Hajtóvadászat Kínában, de néhányan a gyilkosnak szurkoltak Hajtóvadászat Kínában, de néhányan a gyilkosnak szurkoltak

A bűncselekmény kiváltó oka felrobbantotta a közösségi médiát.

tegnap, 09:54

Az ausztrál kormányfő bejelentette, hogy amint engedélyezik az egészségügyi hatóságok a Molnupiravir nevű készítmény forgalmazását, azonnal vásárolnak háromszázezer adagot. Az eddigi vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy azoknál, akik szedték a kísérletek alatt, a felére csökkent a fertőzések száma és a kórházi kezelést igénylő szövődmények kialakulása.

A Merck gyógyszergyártó az engedélyezés után mintegy tízmillió tablettát akar piacra dobni a készítményből még az év végén. Ausztrália mellett Tajvan, Dél-Korea, Malájzia és Thaiföld is tárgyal a tabletta rendeléséről a gyógyszergyártóval. A Fülöp-szegeteken már kórházakban tesztelik a Covid elleni tablettát.

Az Egyesült Államokban Norvégia felkerült a leginkább fertőzésveszélyes országok közé – írja a CNN.

A sikeres járványkezelés eddigi bezzegországának leminősítése sokakat meglepett. A külföldre utazóknak az Egyesült Államokban egy 4-es skálán sorolják be a világ országait, így könnyen el tudják dönteni, hova érdemes elmenni és hova nem. Az 1-es szint a fertőzés szempontjából a legkevésbé veszélyes, míg a 4-es szint a legrizikósabb helyeket tartalmazza. Ebben most kilencven desztináció található, és az amerikai hatóságok nem javasolják azok felkeresését.

Norvégiával együtt Bulgária is a 4-es szintű kategóriába került. A hivatalos amerikai besorolás szerint Magyarország a 2-es szinten van.

2022 januárjától a közétkeztetésben felhasznált alapanyagok 60 százalékának hazainak kell lennie. A közétkeztetésben működő vállalkozások szerint ez 30 százalékkal drágítja majd a jelenlegi fejkvótát, amely 684 forint, és napi ötszöri étkezést biztosít. Gulyás Gergely szerint ez a pénz nem elegendő, és ha a gyakorlatban is kiderül január után, hogy drágul a szülők számára a gyerekek menzája, akkor ezt a kérdést a kormány meg fogja vizsgálni, és ha szükséges, akkor beavatkozik.

Rovatok