Index Vakbarát Hírportál

Sümegi Noémi

Több száz pokrócot osztanak szét Több száz pokrócot osztanak szét

A martonvásári Brunszvik-kastély kivételesen megnyitja kapuit a Múzeumok Éjszakáján.

június 23. 08:54

Mézga Géza, Doktor Bubó, Gusztáv – a legnépszerűbb magyar rajzfilmfigurák Mézga Géza, Doktor Bubó, Gusztáv – a legnépszerűbb magyar rajzfilmfigurák

Ezen a napon született Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező.

június 23. 06:20

Egy kicsit rossz most, de elmúlik Egy kicsit rossz most, de elmúlik

A besúgó című filmsorozat után itt A nemzet özvegye című színdarab.

június 21. 09:01

A Veszprémben és a Balatonon zajló Magyar Mozgókép Fesztiválon a filmeken, beszélgetéseken, közönségtalálkozókon kívül is akadnak érdekességek. Mészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatója, az Oliva Étterem tulajdonosa, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa főtanácsadója például egy óriási, házfalra kivetített Haumann Pétert posztolt a Facebookon.

 

Mint ismeretes, Haumann Péter, a Nemzet Színésze nemrégiben halt meg, életére és munkásságára az Index is több írásban emlékezett.

„Otthon senki sem akadályozhat meg abban, hogy világhírű műalkotást hozz létre. Akár festékkel, akár tortával dolgozol” – írta ki az általuk árusított Mona Lisa-reprodukció fölé az IKEA, és ezzel kivívta a kommentelők elismerését is.

 

A bútoráruház arra reagált ilyen gyorsan, hogy ma a párizsi Louvre-ban egy zavart férfi tortával dobta meg a híres festményt.

Nem először reagálnak közéleti eseményekre: az egyik legutóbbi akciójukban a visszavonuló Angela Merkelt (illetve egy hozzá nagyon hasonló nőt) ültettek egy fotelba a következő felirattal: Végre otthon.

Kolodko Mihály új miniszobrokkal örvendeztette meg a budapestieket. Különböző fajta kutyák üldögélnek az I. kerületben, a Hattyú és Batthyány utca találkozásánál lévő kis terecskén. Minderre Pőthe Attila idegenvezető hívta fel a Facebook népének figyelmét.

 

Legutóbb a Nyugati téren, vonalkódos nyugszékén üldögélő Skála Kópéról írtunk, akkor az volt Kolodko Mihály legfrissebb miniszobra.

Rovatok