Index Vakbarát Hírportál

Szatmári Noémi

szatmarin
Pert indít Mark Zuckerberg cége ellen a spanyol médiaszövetség Pert indít Mark Zuckerberg cége ellen a spanyol médiaszövetség

Csaknem 550 millió eurós kártérítési igényt adtak be.

20 perce

Berobbant a tél: mínusz húsz foknál is hidegebbet mértek a Bükkben Berobbant a tél: mínusz húsz foknál is hidegebbet mértek a Bükkben

A fővárosban pedig a szélrekord dőlt meg.

51 perce

Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök hétfőn Pekingben találkozott Hszi Csin-ping kínai államfővel a két ország gazdasági kapcsolatainak további megerősítése céljából – adta hírül az MTI.

Kína kész tovább erősíteni a stratégiai együttműködést és elmélyíteni a kétoldalú kapcsolatokat

– mondta vendégének Hszi.

A kínai államfő felajánlotta, hogy fokozza a koordinációt és az együttműködést Kína és Belarusz között a többoldalú szervezetekben, például az ENSZ-ben és a Sanghaji Együttműködési Szervezetben.

Lukasenka elmondta Hszinek, hogy a világ hálás lesz Kínának azért az erőfeszítéséért, hogy az országokat bevonja Hszi zászlóshajójának számító Egy övezet, egy út kezdeményezésébe, „ellentétben a nyugati országokkal, amelyek megpróbálnak mindent tönkretenni” – áll a belorusz állami média jelentésében.

Belaruszt az Egyesült Államok, az Európai Unió, Nagy-Britannia, Kanada, Hollandia és számos más ország is szankciókkal sújtja az Ukrajna elleni orosz agresszió támogatása és a belső politikai elnyomás miatt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Magyarország területére december 3-án az ukrán–magyar határszakaszon 4507 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 3813 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 72 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

A Pentagon egyik tisztviselője szerint 2024-re halasztották azoknak a nagy hatótávolságú bombáknak az átadását, amelyeket korábban Ukrajnának ígértek – írja az Ukrajinszka Pravda.

A portál szerint a fegyvereket jövő év elején adnák át, miután sikeresen tesztelték őket. 

Az új fegyverekkel a HIMARS rakétákhoz képest kétszer nagyobb hatótávolságú célpontokra csaphatna le az ukrán hadsereg.

A GLSDB típusú irányítható légibombák gyártásáról szóló szerződést 2023 márciusában írták alá. 

Rovatok