Index Vakbarát Hírportál

Lenyúlták a Microsoft új operációs rendszerét

2009. február 20., péntek 12:39

Kedden mutatta be a Microsoft a mobilokra szánt új Windowst, amely felveszi a versenyt az Apple iPhone és a Google Android rendszerrel, de a nap végére az új generációs szoftvernek lába kélt.

Kínos helyzetbe került Sol Trujillo, az ausztrál Telstar távközlési cég vezérigazgatója, mert a Microsoft neki adta oda a Windows Mobile 6.5 rendszer prototípusát futtató mobiltelefont, amit később egy vállalati rendezvényen elloptak. Az ausztrál cég igazgatója egy nem megnevezett kollégájának adta a mobilt, hogy próbálja ki, és az ő zakózsebéből tűnt el az új generációs szoftver.

Most aggódnak a Microsoftnál, mert tönkreteheti a szoftver bevezetését, ha információk szivárognak ki a készülékben lévő új funkciókról, illetve a szoftver korai változatában fellelhető hibákról, írta a brit Telegraph.

A Microsoft a Barcelonában megrendezett Mobile World Congressen mutatta be az új operációs rendszert. Van benne többek közt egy új Windows Marketplace for Mobiles nevű online szoftverbolt, amellyel az Apple népszerű App Store programjához hasonlóan egyszerűen lehet szoftvereket letölteni a készülékre.

Emellett a Microsoft bemutatta a Myphone nevű szolgáltatást, amellyel a Windows Mobile felhasználói minden adatukról biztonsági másolatot készíthetnek; névjegyeiket, szöveges üzeneteiket és dokumentumaikat is elmenthetik egy online tárhelyre. Így nem okoz gondot sem a készülékcsere, sem az, ha valakinek ellopják a mobilját, hiszen az új készüléken minden adat helyreállítható.

Barcelonában komoly probléma van az utcai bűnözéssel. A mobilkiállítás belépőjéhez adott brosúrán külön felhívják a figyelmet, senki se hordja az utcán a nyakban akasztható belépőjét, mert emiatt a tolvajok célpontjává válhat. Hallottunk olyan esetről, hogy a mobilkiállítás vendégei a taxijukkal egy szűk utcában elakadtak, ekkor valaki feltépte az ajtót, és kirángatta az ölükből a táskájukat.

Az évente megrendezett Mobile World Congress szervezői már többször jelezték a katalán város vezetőségének, hogy másik helyszínt keresnek, ha nem javul a helyzet.

Rovatok