Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft visszavonta a hányós reklámot

2009. július 3., péntek 16:45 | aznap frissítve

A felhasználók egy része szerint ezzel a hirdetéssel túl messzire mentek, és a cég engedett a tiltakozási hullámnak.

A Microsoftnak egyre több a humoros hirdetése, amit jól mutat az Internet Explorer 8-as verzióját népszerűsítő reklámsorozat is. Az amerikai komikus, Bobcat Goldthwaite (a Rendőrakadémiából ismerhetjük) által rendezett videók főszereplője Dean Cain, akit a nézők a Superman-sorozatban láthattak, írja az ITcafé. Mindegyik klip egy problémára, illetve az Internet Explorer által kínált megoldásra hívja fel a figyelmet, és mindegyik feszegeti a határokat, épp ezért hatásosak és élvezhetők.

Ezek között szerepel egy olyan, ahol egy nő, hatalmasat hány, nem is egyszer. Az akció oka a minisztori szerint az, hogy meglátta férje böngészési előzményeit, vagyis hogy mely oldalakat látogatta meg. Ezt a hirdetést azóta már eltávolították a kampány weboldaláról, illetve a YouTube-on indított csatornából, de máshol még megtalálható.

A klip természetesen az IE 8 pornómódját, az InPrivate browsingot reklámozza. A valóban kissé gusztustalannak nevezhető tartalom sokakat felháborított, akadtak, akik úgy vélték, kizárt, hogy ezt a Microsoft készíttette volna, biztosan az Apple-hívők keze van a dologban. Mások humorosnak találták a reklámot, de akadtak olyanok is, akik kontraproduktívnak, a Microsoftot lejáratónak ítélték.

Rovatok